Χωρίς ρεύμα όλο το νησί μετά από έκρηξη σε μετασχηματιστή – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες – Η ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ

Τελευταία ενημέρωση 15.19

Στις 12.08 το μεσημέρι, βραχυκύκλωμα και εκδήλωση πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα Ηρακλείου, ο οποίος δίνει ρεύμα μέσα στο εργοστάσιο ενώ ακολούθησε έκρηξη.

Η έκρηξη κατέστρεψε ολοσχερώς τον μετασχηματιστή και προκάλεσε, λόγω του ωστικού κύματος που προκλήθηκε,  ζημιές στα γραφεία που ήταν ακριβώς απέναντι. Επίσης, συμπαρέσυρε όλο το δίκτυο με αποτέλεσμα να πέσουν οι διακόπτες ασφαλείας του εργοστασίου και αυτό προκάλεσε το μπλακ – άουτ σε όλη την Κρήτη.

Ευτυχώς και καθαρά από τύχη, δεν τραυματίστηκε κανείς από τους εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από το επίμαχο σημείο, λόγω του μεσημεριανου διαλείμματος και φαγητού.

Στην 13.15 ξεκίνησε σταδιακά η ηλεκτροδότηση με δύο μονάδες παραγωγής να τίθενται στην λειτουργία: Η μία στην Ξυλοκαμάρα Χανίων και η άλλη στον Αθερινόλακκο ενώ υπολογίζεται πως ένα τέταρτο αργότερα ξεκίνησε η λειτουργία του ενός αεριοστρόβιλου στα Λινοπεράματα. Υπολογίζεται ότι η πλήρη αποκατάσταση του ρεύματος θα γίνει σε περίπου δύο ώρες.

Η ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ για το πρόβλημα

O  ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΗ ενημερώνουν τους πολίτες της Κρήτης, ότι, σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, περί τις 12.00 το μεσημέρι, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και εκδήλωση πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση και τα συστήματα πυρόσβεσης του ΑΗΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα παραπάνω είχαν ως  συνέπεια το φαινόμενο να περιορισθεί μόνο στον εν λόγω μετασχηματιστή και χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στον εξοπλισμό παραγωγής του Σταθμού.

Με το ως άνω συμβάν, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ζωτικής σημασίας για το ηλεκτρικό σύστημα του νησιού ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.

Με την άμεση κινητοποίηση όλου του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, δρομολογήθηκε η επανεκκίνηση των Μονάδων παραγωγής και η αποκατάσταση ξεκίνησε στις 12:56 και η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε στις 14:55.

Οι δύο εταιρείες ευχαριστούν τους καταναλωτές για την κατανόησή τους και διαβεβαιώνουν πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook