Στο συνέδριο παρευρέθηκαν σημαντικοί ομιλητές από διάφορους τομείς, προσελκύοντας συνολικά 1.200 άτομα και στους 4 νομούς της Κρήτης.

Το Startup Europe Week Crete 2019 ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στα Χανιά, με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνάει κάθε προσδοκία αγγίζοντας τους 500 συμμετέχοντες. Η ανταπόκριση φέτος ήταν τεράστια αφού το συνέδριο προσέλκυσε συνολικά 1200 άτομα και στους 4 νομούς της Κρήτης, στοιχείο που το κατατάσει για ακόμη μια χρονιά το πιο επιτυχημένο ανάμεσα στα 300 που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στις πόλεις της Ευρώπης στα πλαίσια του Startup Europe Week.

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Startup Europe Week Crete, διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Κρήτη από τον Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας) με τη συνδιοργάνωση τοπικά της Π.Ε. Χανίων και της Π.Ε. Ρεθύμνου και ήταν υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας, της Περιφέρειας Κρήτης, του Mazinnov, του Δήμου Χανίων, του Δήμου Ρεθύμνου, του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αγίου Νικολάου. Φέτος ταξίδεψε στον Άγιο Νικόλαο (8 Μαρτίου), στο Ηράκλειο (9 Μαρτίου), στο Ρέθυμνο (15 Μαρτίου), και ολοκλήρωσε το ταξίδι του στα Χανιά στις 16 Μαρτίου, διαδίδοντας το παθος για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλη την Κρήτη.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την παρουσίαση του Youth Entrepreneurship Club από τον συνιδρυτή του Θάνο Παράσχο, και συνδιοργανωτή του Startup Europe Week, ο οποίος παρουσίασε το πλαίσιο δράσεων του Οργανισμού και τις επόμενες κινήσεις του. Παράλληλα, προσκάλεσε όσα άτομα έχουν κάποια ιδέα ή επιχείρηση και χρειάζονται καθοδήγηση ή υποστήριξη να απευθυνθούν στον Οργανισμό. Τέλος, ανακοίνωσε ότι στον χώρο του YEC Hub Chania στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης μπορούν να φιλοξενηθούν ομάδες που έχουν ένα δημιουργικό, ερευνητικό ή επιχειρηματικό πρότζεκτ κατόπιν αξιολόγησης κι αφού κάνουν την αίτησή τους από εδώ.

Η φετινή θεματική του συνεδρίου ήταν “Κρήτη – Ευρώπη – Κόσμος”. Στο πλαίσιο της δράσης, και συγκεκριμένα στα Χανιά, παρουσιάστηκαν 15 startups που έχουν έδρα την Κρήτη και 3 ερευνητικά projects από το Πολυτεχνείο Κρήτης, να σημειωθεί ότι το 2016 είχαν παρουσιαστεί μόλις 4 startup. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι ταλαντούχες ομάδες και γενικότερα τα startup οικοσυστήματα μπορούν να αναπτυχθούν παντού και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, με οργανωμένες δομές όπως αυτή του Youth Entrepreneurship Club. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το κοινό πήρε μέρος με μεγάλο ενθουσιασμό σε θεματικά εργαστήρια ενσυνειδητότητας και mentoring sessions, matchmaking events που διοργανώθηκαν από το Founderhood, όπου πάνω από 20 ειδικοί κατεύθυναν ομάδες και αντάλλαξαν τεχνογνωσία.

“Είναι πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο να βλέπουμε ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα  έχουν δημιουργηθεί πάνω από 10 επιχειρήσεις που έχουν ήδη πελάτες και έχουν βάση το νησί της Κρήτης. Σε αυτό το επίτευγμα έχει συμβάλει σημαντικά ο Youth Entrepreneurship Club που υποστηρίζει νέες ομάδες και καινοτόμα projects να αναπτυχθούν. Στόχος μας μέσα από το συνέδριο να γνωρίσουμε ακόμη περισσότερα άτομα με όρεξη να καινοτομήσουν και να επιχειρήσουν και θα είμαστε συνοδοιπόροι τους στο ταξίδι αυτό”, δηλώνει μεταξύ άλλων η Ολυμπία Κόκκα, Executive Director του Youth Entrepreneurship Club.

Όπως τόνισε και ο ιδρυτής της Coco-mat, Πωλ Ευμορφίδης, Coco-mat μπορείτε να φτιάξετε όλοι, αρκεί να έχετε πάθος.”

Όταν ρωτήσαμε την Ευρωβουλευτή κ. Καϊλή τι θα έλεγε σε έναν νέο που θέλει να φύγει στο εξωτερικό μας απάντησε “Δεν θα του πω μείνε. Θα του πω πήγαινε να δεις πως είναι έξω, τις εργασιακές προκλήσεις και επιστρέφοντας να προσφέρεις περισσότερα στην Ελλάδα.”

Έπειτα από τα κύρια πάνελ πραγματοποιήθηκαν τα workshop, Mindfulness in Business Life με facilitator τη Νάντια Παράσχου όπου περίπου 400 συμμετέχοντες μυήθηκαν στον κόσμο της ενσυνειδητότητας, “Χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” από τον κ. Γιάννη Τρούλη και Legal issues for Startups από τον δικηγόρο Θανάση Λεοντάρη.

Μεταξύ άλλων οι ομιλίες που κέρδισαν περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν των:

  • Πέτρος Κόκκαλης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά (Ρέθυμνο)
  • Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής (Ηράκλειο)
  • Πωλ Ευμορφίδης, Ιδρυτής της Coco-mat (Χανιά)
  • Eurof Uppington, Ιδρυτής της Amfora (Λασίθι)

Πιο συγκεκριμένα, το Startup Europe Week Crete 2019 περιελάμβανε ομιλίες, πάνελ, workshops, διαγωνισμούς, startup pitching event και κλειστές παρουσιάσεις σε angel investors. Συνολικά στη διοργάνωση πήραν μέρος πάνω από 1200 συμμετέχοντες, 25 ομιλητές, 80 εθελοντές, 21 μέντορες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 25 ώρες ομιλιών και workshops. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η όλη διοργάνωση βασίστηκε στην προσπάθεια των εθελοντών του Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας) στους οποίους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο.

Να σημειωθεί ότι η δράση υποστηρίζεται από 50 και πλέον τοπικούς και πανελλαδικούς φορείς. Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους όσους πίστεψαν στον Οργανισμό, οι δράσεις του οποίου δεν τελειώνουν όμως εδώ. Ο Youth Entrepreneurship Club συνεχίζει για 5η χρονιά τη δυναμική του δράση για τη διάδοση του επιχειρείν. Μπορείτε να ενημερώνεστε από τα κανάλια μας και θα χαρούμε να γίνετε κι εσείς μέρος αυτής της προσπάθειας.

Δείτε τι έγινε στο Startup Europe Week Crete 2019 εδώ                                                          

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook