Πώς “παγιδεύει” ανθρώπους και φοιτητές που ψάχνουν διαμερίσματα προς ενοικίαση

Είναι γνωστή η δυσκολία πια εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση ειδικά στην Κρήτη (από τότε που τα περισσότερα ακίνητα άρχισαν να διατίθενται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου airbnb). Τα λίγα πλέον διαθέσιμα διαμερίσματα που υπάρχουν προσφέρονται σε πολύ υψηλές τιμές ενοικίου.

Την εναγώνια προσπάθεια εύρεσης διαμερισμάτων προς ενοικίαση φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται επιτήδεια απατεώνας, σύμφωνα με καταγγελία που εκανε στο flashnews.gr ένα από τα θύματά της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το θύμα πήρε τηλέφωνο σε μια αγγελία που βρήκε σε γνωστή εφημερίδα των Χανίων για ενοικίαση διαμερίσματος. Το άτομο που σήκωσε το τηλέφωνο την παρέπεμψε αμέσως στην “υπεύθυνη” την… υποτιθέμενη μεσίτρια.

Όταν πήρε το θύμα τη “μεσίτρια”, της ζήτησε να συναντηθούν και να της δώσει 50 ευρώ σαν εγγραφή στο μεσιτικό. Το θύμα αρχικά εξέφρασε την ένστασή του, ρωτώντας για ποιο λόγο να δώσει 50 ευρώ χωρίς να έχει βρεθεί πρώτα κάποιο σπίτι; Η “μεσίτρια” τη διαβεβαίωσε ότι έχει υπ’ όψιν της τουλάχιστον 15 γκαρσονιέρες διαθέσιμες για ενοίκιο και δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Το θύμα, λόγω και της πίεσης να βρει ένα καλό και συμφέρον προς ενοικίαση διαμέρισμα καθώς η κατάσταση στα Χανιά σε αυτόν τον τομέα είναι δύσκολη, αποφάσισε να συναντηθεί με την υποτιθέμενη μεσίτρια και να της δώσει τα 50 ευρώ.

Συναντήθηκαν χθες στο κέντρο των Χανίων. Η “μεσίτρια” έφτασε με ένα πολύ παλιό αυτοκίνητο που με δυσκολία λειτουργούσε. (Κατόπιν εορτής το θύμα σκέφτηκε ότι μπορεί να το είχε επίτηδες για να μην εντοπιστεί με το δικό της). Πήγαν στο “γραφείο” της στο Βαμβακόπουλο. Ο χώρος μόνο με γραφείο δεν έμοιαζε. Ήταν σαν σπίτι και μάλιστα με περίεργη αισθητική ο χώρος. 

Η “μεσίτρια” έδωσε το τηλέφωνο ενός διαθέσιμο σπιτιού στο θύμα λέγοντάς του ότι η ιδιοκτήτρια θα το αφήσει 370 – 400 ευρώ και ότι ήταν πλήρως εξοπλισμένο. Το θύμα πήρε το απόγευμα στον συγκεκριμένο αριθμό και το σήκωσε ένας άνδρας. Του είπε ότι το τηλέφωνο το πήρε από τη μεσίτρια και ο άνδρας έκπληκτος της είπε ότι ναι μεν το νοίκιαζε αλλά δεν το είχε δώσει ποτέ σε μεσιτικό γραφείο το σπίτι. Όταν το θύμα του ανέφερε  το όνομα της μεσίτριας ο άνδρας άκουγε για πρώτη φορά το επίθετο!

Να σημειωθεί ότι η υποτιθέμενη μεσίτρια έδωσε στο θύμα απόδειξη με το όνομά της και με ΑΦΜ πάνω (δεν είναι όμως γνωστό αν υπάρχει αντιστοιχία ή αν είναι κλεμμένο)

Ο άνθρωπος επανέλαβε στο θύμα ότι δεν το είχε δώσει σε μεσίτη και ότι νοίκιαζε το διαμέρισμα που διέθετε με 500 ευρώ και δεν ήταν εξοπλισμένο (όπως ψευδώς είχε πει η “μεσίτρια”). 

Το θύμα έφυγε και εξιστόρησε στους γονείς του το περιστατικό. Όταν ο πατέρας πήρε τηλέφωνο τη “μεσίτρια” εκείνη όχι μόνο αρνήθηκε ότι ήξερε το θύμα αλλά έδωσε και άλλο ονοματεπώνυμο, είπε δηλαδή ότι δεν λεγόταν {…} που είχε πει στο θύμα, αλλά ονομαζόταν αλλιώς.

Επιχείρησαν να το καταγγείλουν στην αστυνομία αλλά τους παρέπεμψε σε άσκηση μήνυσης μέσω δικηγόρου στην οποία πρέπει να δώσεις μόνο για τη μήνυση άλλα 100 ευρώ, οπότε η οικογένεια το σταμάτησε, αλλά επέλεξε να το κοινοποίησει θέλοντας να προειδοποιήσει τους πολίτες για την ύπαρξη, σύμφωνα με την καταγγελία, μιας γυναίκας που εξαπατά, εργαζόμενους αλλά και φοιτητές που αναζητούν στέγη στα Χανιά.

Μάλιστα, η ίδια να συνεχίζει την εξαπάτηση καθώς το θύμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του είδε να επικοινωνούν μαζί της και άλλοι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές.

Προσοχή στους επίδοξους απατεώνες! Όσο η αστυνομία δεν επεμβαίνει αυτοί θα αλωνίζουν…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook