Εγκαινιάστηκε η Έκθεση της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου,  πραγματοποιήθηκαν  το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Η ματιά του Συλλέκτη - Συλλογή Σωτήρη Φέλιου». Η έκθεση, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ίδρυμα “Η άλλη Αρκαδία” του Σωτήρη Φέλιου,  θα φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από τις 23 Μαρτίου ως τις 20 Μαΐου 2019.

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό του Ηρακλείου 112 έργα τέχνης από 49 σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, ένα σύνολο που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής του  Έλληνα συλλέκτη. Τα εγκαίνια άνοιξαν με χαιρετισμό τους ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο συλλέκτης και πρόεδρος του ιδρύματος “Η άλλη Αρκαδία” Σωτήρης Φέλιος, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, η οποία δεσμεύτηκε ότι σύντομα η Εθνική Πινακοθήκη θα διοργανώσει έκθεση στο Ηράκλειο, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και η επιμελήτρια της έκθεσης Λουίζα Καραπιδάκη. 

Παρευρέθησαν επίσης αρκετοί από τους καλλιτέχνες των οποίων  τα έργα εκτίθενται. 

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στην σημασία της έκθεσης και ευχαρίστησε τον κ. Φέλιο για την συνεργασία, καθώς και  όσους μόχθησαν για την διεξαγωγή της έκθεσης, τόνισε ότι τα έργα που παρουσιάζονται: «δεν είναι μόνο αξιόλογα, αλλά αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα όλης της νεότερης εικαστικής δημιουργίας στην Ελλάδα». 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook