Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 12 ακροδεξιών που κατηγορούνται ότι μετείχαν στα επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις – Ο ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί και πριν έξι μέρες στη Σαλαμίνα για ρατσιστική επίθεση 

Στη σύλληψη 12 ακροδεξιών, που μετείχαν στη συμπλοκή με αστυνομικές δυνάμεις στην Καλλιθέα προχώρησε η αστυνομία. Εξ αυτών, οι 4 είναι ανήλικοι, ενώ ένας 24χρονος είχε συλληφθεί και πριν από έξι μέρες στην Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, για ρατσιστική επίθεση σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού.

Τα επεισόδια έγιναν πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου, όταν ομάδες αριστεριστών είχαν παραταχθεί από νωρίς στο σημείο και θέλησαν να προχωρήσουν στην εξέδρα, όμως εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ. Όμως, στην περιοχή μετέβησαν και ομάδες ακροδεξιών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές. 

Σε βάρος των 12 συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ρίψη μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης και άλλα αδικήματα και αύριο θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Η ΛΑΕ καταγγέλλει τη στάση της αστυνομίας 

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει ότι η αστυνομία επιτέθηκε κατά αντιφασιστών διαδηλωτών και κάλυψε τους κουκουλοφόρους της Χρυσής Αυγής. 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει ότι την ώρα που πραγματοποιήσει αντιφασιστική συγκέντρωση, 15-20 άτομα της Χρυσής Αυγής «επιχείρησαν να καταλάβουν εξέδρα του Δήμου Καλλιθέας που είχε παραμείνει στον χώρο από προηγούμενες εκδηλώσεις, κάτι που το κατάφεραν προσωρινά με την ανοχή της αστυνομίας και του Δήμου». 

Επίσης, η ΛΑΕ υποστηρίζει ότι η αστυνομία «απρόκλητα και αναίτια επιτέθηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση χτυπώντας αδιάκριτα και χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Από την επίθεση τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο διαδηλωτές». 

«Αποδεικνύεται δε πως η κυβέρνηση όχι μόνο ανέχεται αλλά και συντηρεί, για δικές της σκοπιμότητες, τη δράση των ναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων ενώ παράλληλα κτυπάει το λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές της Λαϊκής Ενότητας», αναφέρει. 

Αναλυτικά, η ΛΑΕ αναφέρει: 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά αντιφασιστών διαδηλωτών σήμερα (25/03) στην Καλλιθέα και την κάλυψη των κουκουλοφόρων της Χρυσής Αυγής

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους σήμερα κυβέρνηση, Δημοτική αρχή του Δήμου Καλλιθέας και αστυνομία στην ανοχή και τις πλάτες που κάνουν στο ναζιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής.

Από νωρίς σήμερα το πρωί μέλη της Λαϊκής Ενότητας και άλλων Αριστερών οργανώσεων πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.

Κάποια στιγμή 15 με 20 άτομα της χρυσής αυγής επιχείρησαν να καταλάβουν εξέδρα του Δήμου Καλλιθέας που είχε παραμείνει στον χώρο από προηγούμενες εκδηλώσεις, κάτι που το κατάφεραν προσωρινά με την ανοχή της αστυνομίας και του Δήμου.

Η αστυνομία όμως δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά απρόκλητα και αναίτια επιτέθηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση χτυπώντας αδιάκριτα και χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Από την επίθεση τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο διαδηλωτές.

Η συγκέντρωση, παρά τη σφοδρότητα της επίθεσης, δεν διαλύθηκε και οι φασίστες της χρυσής αυγής αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Την ευθύνη για τα επεισόδια και τους τραυματισμούς φέρουν ακέραια η κυβέρνηση, ο Δήμος Καλλιθέας και οι δυνάμεις καταστολής, που για άλλη μια φορά έδειξαν ότι από τη μια κάνουν πλάτες στη χρυσή αυγή και από την άλλη, χτυπούν το αντιφασιστικό κίνημα.

Αποδεικνύεται δε πως η κυβέρνηση όχι μόνο ανέχεται αλλά και συντηρεί, για δικές της σκοπιμότητες, τη δράση των ναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων ενώ παράλληλα κτυπάει το λαϊκό κίνημα και τους αγωνιστές της Λαϊκής Ενότητας.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και την κάλυψη στα ακροδεξιά στοιχεία της χρυσής αυγής. Δηλώνει δε ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο ενάντια στον φασισμό και τις μνημονιακές πολιτικές που τον γεννούν και τον τρέφουν.

Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook