Τα νέα έργα που εκτελούνται από τη Δημοτική Αρχή στην Τύλισο, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
 
Ο Κ. Μαμουλάκης είδε την τελευταία διάνοιξη δρόμου που ολοκληρώθηκε μετά από παραχώρηση του ιδιοκτήτη της παρακείμενης έκτασης Μανώλη Κουβίδη μέσα στον οικισμό και η οποία συμπεριλάμβανε ταυτόχρονη μετατόπιση δικτύων, την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και τη δημιουργία νέων δικτύων ομβρίων, καθώς και εργασίες ασφαλτόστρωσης που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
 
Αμέσως μετά βρέθηκε στον υπό διαμόρφωση χώρο του νέου δημοτικού πάρκινγκ δωρεάν στάθμευσης, εκτάσεως 2.700 τ.μ. στην καρδιά του οικισμού, δίπλα στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου. Ένας χώρος που δημιουργήθηκε από ιδιοκτησίες του Δήμου αλλά και με την αγορά οικοπέδων και παλαιών κτισμάτων, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Τυλίσου, κάτι αναγκαίο αφού μετά την ανάπλαση της πλατείας και τις πλακοστρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν υπήρχε δυνατότητα στάθμευσης στο κέντρο της Τυλίσου.
 
Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Τυλίσου Γιώργο Κουβίδη και το μέλος της Τ.Κ. Μιχάλη Χαλκιαδάκη, συνομίλησε παράλληλα και με κατοίκους της Τυλίσου για διάφορα θέματα του οικισμού και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Τύλισος, ένας από τους ομορφότερους οικισμούς του Μαλεβιζίου που καταγράφει ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης, βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών έργων από τη Δημοτική Αρχή. Μετά την Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» – ένα κόσμημα για όλη την Κρήτη – τις διανοίξεις και τις ασφαλτοστρώσεις που έχουμε υλοποιήσει, τις αναπλάσεις, το νέο ΚΑΠΗ, το νέο παιδικό σταθμό, τον ηλεκτροφωτισμό της εισόδου και τα πολλά, σημαντικά έργα ανάπτυξης υποδομών, συνεχίζουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών. Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που και σε αυτό το έργο βρέθηκε στο πλευρό μας, τον πρώην Δήμαρχο Τυλίσου Σταυρό Χαλκιαδάκη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιώργο Κουβίδη και όλα τα μέλη του συμβουλίου, όπως επίσης και όλους τους τοπικούς φορείς, τον π. Γεώργιο Μαλλιωτάκη, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Αθλητικού Ομίλου Τυλίσου, που υποστήριξαν και υποστηρίζουν ενεργά και αποτελεσματικά τις προσπάθειές μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον μελετητή του χώρου στάθμευσης Μιχάλη Κουράκη, ο οποίος έκανε αφιλοκερδώς την συγκεκριμένη μελέτη, στον Μανώλη Κουβίδη που μας παραχώρησε την έκταση για την διαπλάτυνση που πραγματοποιήσαμε, ενώ πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους συνεργάτες μου, τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, καθώς επίσης και στα στελέχη των δημοτικών μας υπηρεσιών για το άριστο αποτέλεσμα».
 
Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το Π.Δ.Ε. και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook