Μόνο το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη κατάφεραν να ξεπεράσουν την Κρήτη στα Travellers’ Choice 2019 του TripAdvisor

Στη «χρυσή πεντάδα» των πιο αγαπημένων προορισμών παγκοσμίως, σύμφωνα με τα βραβεία Travellers’ Choice του TripAdvisor, συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την φήμη της ως «δυνατός» πόλος έλξης τουριστών διαχρονικά.

Να σημειωθεί πως πέρυσι η Κρήτη είχε βρεθεί στην 5η θέση, πίσω από το Μπαλί το οποίο όμως φέτος το ξεπέρασε.

Τα βραβεία Travellers’ Choice της δημοφιλούς ταξιδιωτικής πλατφόρμας απονέμονται βάσει ενός αλγορίθμου που αναλύει τις εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες για ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα, τις οποίες υποβάλλουν οι χρήστες του TripAdvisor σε διάστημα ενός έτους.

«Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού: Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος» αναφέρει το TripAdvisor στο συνοδευτικό κείμενο της λίστας.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα γραφικά Χανιά, τον Άγιο Νικόλαο και το Ελαφονήσι, το TripAdvisor περιγράφει την Κρήτη ως το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και απολαυστικούς περιπάτους, με πλήθος αξιοθέατων που δεν επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να βαρεθεί ούτε στιγμή.

Στη φετινή λίστα με τους καλύτερους προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκουμε το Παρίσι και η Ρώμη αντίστοιχα.

Δείτε την λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών του κόσμου, με βάση την γνώμη των ταξιδιωτών του TripAdvisor

1. Λονδίνο
2. Παρίσι
3. Ρώμη
4. Κρήτη
5. Μπαλί
6. Πουκέτ
7. Βαρκελώνη
8. Κωνσταντινούπολη 
9. Μαρακές
10. Ντουμπάι

Στις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης ακολουθούν

Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία
Σιέμ Ριπ, Καμπότζη
Νέα Υόρκη
Τζαμάικα
Ανόι, Βιετνάμ
Τόκιο, Ιαπωνία
Πλάγια ντελ Κάρμεν, Μεξικό
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Κατμαντού, Νεπάλ
Τζαϊπούρ, Ινδία
Χουργκάδα, Αίγυπτος
Χονγκ Κονγκ, Κίνα
Κούσκο, Περού
Σίδνεϊ, Αυστραλία
Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook