Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γόρτυνας Νικόλαο Σχοιναράκη, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το χωριό Άγιοι Δέκα όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. 

Τη συζήτηση μονοπώλησε η εξέλιξη του πολύπαθους έργου, του οδικού δικτύου Ηράκλειο – Μεσσαρά, το οποίο δεν θα έχει παραδοθεί έως τα τέλη Μαρτίου, όπως αρχικά προβλεπόταν. 

Επίσης αναφορά έγινε στο σοβαρό ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας του Δήμου Γόρτυνας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων και παλαιότερης μετακίνησης υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του νομού.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης σχολίασε: «Χτες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, από το υπό κατασκευή οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Μεσαρά, διαμήνυε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι 25 Απριλίου. Έπρεπε να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης-απένταξης, του έργου του κάθετου οδικού άξονα Ηράκλειο – Μεσσαρά, ως απόρροια της αδυναμίας της Ελληνικής Κυβέρνησης να τηρήσει το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Κάτι που θα μας κόστιζε 71 εκατομμύρια ευρώ. Ελπίζουμε όλοι στη Κρήτη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να βγει σωστή στις προβλέψεις της αυτή τη φορά και θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια». 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook