“Κάποιοι έχουν την πολιτική ως αυτοσκοπό. Πορεύονται με μοναδικό κίνητρο να μαζέψουν σταυρούς, να εκλεγούν και να δηλώνουν ότι κάτι είναι. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουμε φτάσει ως τόπος εδώ.”

Με την φράση αυτή η πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων Άννα Σαματά, ξεκινά το κείμενο με τοοποίο εξηγεί το γιατί αποφάσισε να συμμετάσχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Παράλληλα αναφέρεται και στην συμμετοχή της στον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Όπως γράφει η κα Άννα Σαματά “για εμένα, η πολιτική είναι το μέσο να πετύχω κάποιους στόχους μου. Ποιοι είναι αυτοί; Να μπορέσω να δημιουργήσω μια πόλη ομορφότερη, προσβάσιμη, πράσινη, καθαρή, μια πόλη με πολίτες που ενδιαφέρονται για την ποιότητα ζωής τους, μια πόλη-πρότυπο που όλοι θα είναι περήφανοι που ζουν, εργάζονται, δημιουργούν σε αυτή.

Γι’ αυτό απευθύνομαι σε όλους τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους. Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε κάνει λάθος επιλογές στο παρελθόν αλλά το παρόν είναι εδώ και μας προστάζει για ένα διαφορετικό μέλλον. Δεν μπορούμε να το αγνοούμε όπως δεν μπορούμε να αγνοούμε τη δύναμη που έχει η ψήφος μας, το μοναδικό ίσως δημοκρατικό δικαίωμα που μας έχει μείνει για να ορίζουμε τις ζωές μας.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιούνται σε ακριβώς δύο μήνες από σήμερα, είχα την τιμή να έχω αρκετές προτάσεις συμπόρευσης από την πλειοψηφία των υποψήφιων δημάρχων.

Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να μπορώ να επιλέξω αυτόν που -κατά τη γνώμη μου και τα δικά μου δεδομένα- είναι ο πιο άξιος να διαχειριστεί το Δήμο Χανίων, έναν Δήμο μητροπολιτικό που -εκτός των άλλων- τα τελευταία χρόνια είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός.

Επέλεξα να συμπορευθώ με το Γρηγόρη Αρχοντάκη και την αξιόλογη ομάδα του διότι γνωρίζω το έργο του ως νομάρχη (παρόλο που πολλοί ακόμα το σφετερίζονται δηλώνοντας περήφανοι για οδοποιΐες που η Νομαρχία Χανίων πραγματοποίησε),  γνωρίζω πολύ καλά και επικροτώ την άποψη τού να μην υπάρχει κανένα κομματικό χρίσμα στην αυτοδιοίκηση, θεωρώ υγιές να μην υπάρχουν κομματικοί χρωματισμοί και βαρίδια στην τόσο σημαντική θέση όπως αυτή του Δημάρχου.

Πέρα από τις ξεκάθαρες θέσεις μας που θα παρουσιαστούν με επιχειρήματα και τρόπους υλοποίησής τους τις επόμενες ημέρες, γνωρίζω προσωπικά το Γρηγόρη Αρχοντάκη και χαίρομαι να συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που είναι ανοικτός σε νέες ιδέες και προτάσεις που μπορούν να κάνουν μια πόλη καλύτερη.

Γι’ αυτό σε αυτές τις κρίσιμες -στις περιόδους που διανύουμε- εποχές, τολμώ να ζητήσω την ψήφο σας για να μπορέσουμε να κάνουμε τα Χανιά μας μια πόλη-πρότυπο. Το χρωστάμε στα παιδιά μας αλλά πρωτίστως στον ίδιο τον εαυτό μας. Καιρός να διορθώσουμε τα λάθη που μας έφτασαν εδώ.

(Από εδώ και πέρα θα παρουσιάζω στη σελίδα μου ορισμένες από τις θέσεις του συνδυασμού μας συνοδευόμενες πάντα από επιχειρήματα και τρόπους υλοποίησης.)

Άννα Σαματά
Ελεύθερη Επαγγελματίας
Πρόεδρος Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook