Το παρακάτω ψήφισμα εξέδωσε η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου

“Οι Πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Πολιτιστικών Συλλόγων της επαρχίας Κισάμου , μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.), μαζευτήκαμε σήμερα 18 Μαρτίου 2019, ημέρα Δευτέρα, στο Φαλδάμειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου &Σελίνου. Συζητήσαμε μεταξύ άλλων και  όσα απασχολούν την περιοχή μας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων μηνών, από τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και τα έντονα προβλήματα, τα οποία δημιουργήθηκαν απ’ αυτές, στο οδικό δίκτυο, κεντρικό και επαρχιακό, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, εν όψει μάλιστα και της νέας τουριστικής περιόδου, προκειμένου να μην συμβούν δυσάρεστα περιστατικά σε διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες, εις βάρος της ατομικής ακεραιότητας και υγείας τους.

Επειδή θεωρούμε ότι προέχει για όλους η ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και επιβατών, προκειμένου να προλάβουμε κάθε απρόοπτο….

Αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:

Να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε αρμόδιο για την συνεχιζόμενη επικίνδυνη  και απαράδεκτη κατάσταση του Β.Ο.Α.Κ. και του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Να υπάρξει σωστή σήμανση στο οδικό δίκτυο και στα σημεία εκείνα που χρήζουν ανακατασκευής το συντομότερο δυνατόν (Σταλός, Φαράγγι Τοπολίων και Στόμιου, δρόμος Σφηναρίου- Κάμπου κλπ), έως ότου ανακατασκευαστούν πλήρως.

Να ολοκληρωθούν οι διανοίξεις δρόμων στα σημεία εκείνα που παραμένουν ακόμη κλειστά (δρόμος Κάμπου- Κεραμωτής).

Να  συμβάλλουν εθελοντικά τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, όπου είναι ανάγκη, στον καθαρισμό των παραλιών και να σταματήσει το φαινόμενο της καύσης των σκουπιδιών (καλάμια, πλαστικά κλπ) στις παραλίες.

Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την διοργάνωση Ημερίδων με θέματα:

  • τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών,
  • την ανθρώπινη στάση απέναντι στο περιβάλλον,
  • το επίπεδο οργάνωσης των δήμων και των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις νέες περιβαλλοντικές εξελίξεις.

Να μεταβεί αντιπροσωπεία στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων σε συνεργασία και με άλλους φορείς προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα παραπάνω θέματα και να απαιτήσει να βρεθούν άμεσα λύσεις.

Για την Ολομέλεια των Προέδρων

Ο Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Κουνελάκης Στέλιος”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook