Απειλούνται με ανεργία νηπιαγωγοί που εργάζονται πολλά χρόνια σε παιδικούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ

Αγωνία για το μέλλον και την επόμενη ημέρα για 11 νηπιαγωγούς που εργάζονται από 5 – 17 συνεχή χρόνια στους παιδικούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ στα Χανιά. Οι νηπιαγωγοί καλύπτουν τις θέσεις αυτές στις συγκεκριμένες δομές του δήμου μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ που συνεχώς ανανεώνονταν.

Όμως, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Χανίων σήμερα, σε εγκύκλιο του υπουργείου, αναφέρεται πλέον ότι από εδώ και στο εξής απαγορεύεται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς η πρόσληψη νηπιαγωγών αλλά μόνο βρεφονηπιοκόμων. Αυτή η εξέλιξη αφήνει στον “αέρα” 11 εργαζόμενους. Η απομάκρυνση των εργαζομένων θα έχει διπλό κόστος καθώς και θα χάσουν τη δουλειά τους άνθρωποι που επί πάρα πολλά χρόνια καλύπτουν τις ανάγκες των θέσεων αυτών και θα επηρρεαστεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ζητήθηκε από την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ του δήμου Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη, να ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ. για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 11 νηπιαγωγών που υπηρετούν στους παιδικούς σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ όλα αυτά τα χρόνια και να απαιτηθεί η μονιμοποίησή τους.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, δέχτηκε να πάρει απόφαση με την οποία θα ζητά από το υπουργείο την άρση της απαγόρευσης πρόσληψης στους παιδικούς σταθμούς των ήδη υπηρετούντων νηπιαγωγών και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook