Έγιναν αναφορές για το brand name, το copyright και την καταχώρηση ευρεσιτεχνίας

Ενημερωτική εκδήλωση για τα πνευματικά δικαιώματα, τε εμπορικά σήματα και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ, το απόγευμα της Τετάρτης.  

Στην εκδήλωση έγιναν επισημάνσεις αναφορικα με τον τρόπο που μπορεί να καταχωρήσει μια επιχείρηση το brand name της, πως μπορεί να διαφυλάξει τα προσωπικά της δεδομένα στο διαδίκτυο αλλά και πως μπορεί κάποιος να κατοχυρώσει μια «πατέντα», μια καινοτόμα ιδέα. 

Ο Μάνος Τριχάς, στέλεχος ΟΒΙ, Περιφερειακό Γραφείο Κρήτης μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να κατοχυρώσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας αλλά και οι δυσκολίες που υπάρχουν. «Η διανοητική ιδιοκτησία διαχωρίζεται σε επιμέρους κομμάτια, η κυριότερη είναι η βιομηχανική, η οποία εμπεριέχει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα βιομηχανικά σχέδια. Σε δεύτερο χρόνο είναι τα εμπορικά σήματα τα οποία καταχωρούνται στη γενική γραμματεία, εμπορίου και το copy right, τα πνευματικά και συγγενή δικαιώματα τα οποία, διαχειρίζονται κατά κάποιο τρόπο από τον Οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας».


Από την πλευρά της η Παναγιώτα Γεωργοπούλου, Δικηγόρος – Νομικός της Διεύθυνσης Σημάτων, μίλησε για τη σημασία του εμπορικού σήματος σε μία επιχείρηση και γιατί θα πρέπει η κάθε επιχείρηση να κατοχυρώσει ένα δυνατό brand name. Στην εκδήλωσε μίλησε και η Μαρία-Δάφνη Παπαδοπούλου, Δικηγόρος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΟΠΙ, Προϊσταμένη Νομικού Τμήματος. Η κ. Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στο ισχύων νομικό πλαίσιο της Ελλάδας το οποίο καλύπτει πλήρως τους επιχειρηματίες αναφορικά με την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ τόνισε και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να κατοχυρώσει την ιδέα του και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσει για να το κάνει.  


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος επιχειρηματιών αλλά και απλών πολιτών. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook