Στον απόηχο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ποίησης και της 25ης Μαρτίου

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, στον απόηχο του εορτασμού για την Παγκόσμια ημέρα της ποίησης και της 25ης Μαρτίου,  οι μαθητές/ριες και ο δάσκαλος του ΣΤ΄1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων προσκάλεσαν  στην τάξη τους τον συμπολίτη μας  δάσκαλο, ποιητή,  συγγραφέα, δημοσιογράφο κ. Βαγγέλη Κακατσάκη, προκειμένου να συζητήσουν, να μάθουν , ν’ αναπολήσουν και να θυμηθούν στο Λογοτεχνικό είδος της ποίησης.

Να σημειωθεί η σχέση επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα παιδιά και τον κ. Βαγγέλη Κακατσάκη όταν πέρυσι στις 5 Μαΐου , μαζί με το δάσκαλό τους  παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής  «Όπως το ψωμί» , και ύστερα από λίγες ημέρες ο  κ. Κακατσάκης επισκέφτηκε την τάξη  τους και μίλησαν σχετικά.

Οι μαθητές υποδέχτηκαν τον κ. Βαγγέλη με όμορφες μαντινάδες  που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά υπό τη μελωδία της λύρας .

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην πολυσχιδή προσφορά του κ. Βαγγέλη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας  και απαγγέλθηκαν ποιήματα γνωστών ελλήνων ποιητών αλλά και του ιδίου του κ. Κακατσάκη. Στη συζήτηση που ακολούθησε τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να μάθουν σχετικά με λογοτεχνικό αυτό είδος. Ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο σχετικό με τη επανάσταση του 1821 και την ποίηση. Οι μαθητές κι ο δάσκαλος του Στ΄1 ευχαριστούν ιδιαίτερα το μεγάλο αυτό άνθρωπο και Χανιώτη κ. Βαγγέλη για την τιμή που μας έκανε να επισκεφτεί την τάξη μας. 

Οι μαθητές κι ο δάσκαλος του ΣΤ΄1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook