Συνεχείς οι αιτήσεις ιδιοκτητών οχημάτων που έπαθαν ζημιές  μικρές ή μεγάλες – Χιλιάδες ευρώ εγκρίνονται απο την Οικονομική Επιτροπή για αποζημιώσεις

Την ευθύνη του Δήμου Χανίων για τις προκλήσεις ζημιών σε αυτοκίνητα από πτώση σε λακκούβες ή πτώση δέντρων αναγνωρίζει με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Στην πλειοψηφία τους οι τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής αφορούν σε ζημιές που έγιναν την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πτώσης του τεράστιου πεύκου από τον Δημοτικό Κήπο στην οδό Πλουμιδάκη όπου υπάρχει νόμιμος χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Ιδιοκτήτρια ενός οχήματος που καταστράφηκε τελείως  ζήτησε αποζημίωση και η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

 «Την καταβολή αποζημίωσης ποσού τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €) εξαιτίας της ολοσχερής καταστροφής του υπ’ αριθμ. κυκλοφορίας ……….. οχήματος, ιδιοκτησίας της ………., το οποίο ήταν παρκαρισμένο στην οδό Πλουμιδάκη και ένα δένδρο το οποίο βρισκόταν εντός του Δημοτικού Κήπου κατέπεσε σε αυτό.    Το κόστος επισκευής του, το οποίο σύμφωνα με τη συνημμένη εκτίμηση ανέρχεται σε 5.003,40 ευρώ, υπερβαίνει την αξία που είχε το όχημα πριν το ατύχημα (η αξία του οχήματος πριν το ατύχημα 3.500,00 ευρώ) καθιστώντας την επισκευή του οχήματος ασύμφορη. Εξάλλου με το από 12-03-2019 πιστοποιητικό από το διαλυτήριο οχημάτων Χανίων Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε., το όχημα έχει καταστραφεί.     Η καταβολή του ποσού της αποζημίωσης θα γίνει με την προσκόμιση τιμολογίου αγοράς οχήματος και η αποζημίωση που θα καταβληθεί θα είναι έως του ποσού των 3.500,00€»

Επίσης αντίστοιχη ήταν και η απόφαση για καταβολή αποζημίωσης ύψους 7.626 ευρώ στον ιδιοκτήτη αγροτικού αυτοκινήτου το οποίο καταπλακώθηκε από πτώση μεγάλου ευκάλυπτου στο 14ο Δημοτικό Σχολείο στην Νέα Χώρα στις 30 Νοεμβρίου.

Επιπλέον η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την καταβολή αποζημιώσεων για καταστροφή ελαστικών από πτώση οχημάτων σε λακκούβες σε επτά περιπτώσεις.

Δύο αφορούν σε ζημιές που έγιναν στις 10 Ιανουαρίου στην οδό Πιπεράκη (115 ευρώ) και στις 14 Ιανουαρίου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως (200 ευρώ)

Μια αφορά πτώση σε λακκούβα στις 7 Φεβρουαρίου στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Κισάμου στο ύψος του Σταλού (150 ευρώ)

Οι άλλες τέσσερις αφορούν σε ζημιές που έγιναν από πτώση σε λακκούβες την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Δύο στην περιοχή του Σταλού (170 και 80 ευρώ) και δύο στην οδό Ελ. Βενιζέλου και στο Λύκειο Ακρωτηρίου στα Κουνουπιδιανά (εγκρίθηκαν 210 και 207 ευρώ αντίστοιχα).

Να σημειωθεί πως αίτημα αποζημίωσης για αυτοκίνητο πάνω στο οποίο έπεσε τμήμα του επιπρομαχώνα του Αγ. Δημητρίου στις 28 Φεβρουαρίου, παραπέμφθηκε στην νομική σύμβουλο για να γνωμοδοτήσει «σχετικά με το αν πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση στην περίπτωση που το όχημα δεν ανήκει σε μόνιμο κάτοικο της περιοχής και είχε σταθμεύσει ενώ υπήρχε σήμανση ότι επιτρέπεται η στάθμευση μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχή.»

Τέλος από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η καταβολή 3.452 ευρώ για επισκευές και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο πάρκο επι της οδού Γιαμπουδάκη το οποίο είχε εγκαινιαστεί πρόσφατα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook