Άγνωστο το ακριβές χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης στρατιωτικής γέφυρας στην περιοχή του Αλικιανού

Από το βράδυ της Τετάρτης κάτοικοι της περιοχής του Αλικιανού έκλεισαν τον πρόχειρο δρόμο που κατασκεύασαν πάνω από τον ποταμό Κερίτη εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας και προκειμένου να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Παρόλα αυτά, σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης γνωστοποίησε ότι κατέθεσε στον Εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα του αυτοσχέδιου δρόμου στον Κερίτη. Η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή, αλλιώς θα έπρεπε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων να έχει παραιτηθεί σύσσωμη. Είπα στους συμπολίτες μου να έρθουν στο γραφείο να συζητήσουμε και να δούμε ποιοι κατασκεύασαν τον δρόμο εκεί. Να μου πουν… «κάναμε μία ενέργεια εδώ και πες μας τι να κάνουμε». Αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι σε όλους τους πολίτες, δεν είμαι Νομάρχης της Αγιάς ή της Επισκοπής. Είμαι Αντιπεριφερειάρχης του νομού! Αν κάποιοι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και σταυρούς λειτουργούν έτσι, τι να πω! Εγώ είμαι ενεργός πολίτης και δεν λειτουργώ έτσι».

Παράλληλα «απαντώντας» και σε όλους όσοι καταφέρθηκαν εναντίον του στην συγκέντρωση των κατοίκων στην περιοχή της γέφυρας του Κερίτη, την προηγούμενη Τρίτη και επειδή ο ίδιος είναι κάτοικος της περιοχής, είπε:

«Θέλω να πως στους γείτονές μου ότι δεν έχω την ευθύνη για την γειτονιά, αλλά για όλο το νομό. Έχω κάνει πολλά περισσότερα στη συγκεκριμένη περιοχή! Ξεκίνησα με δύο έργα και θα γίνει και ένα τρίτο. Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες για την στρατιωτική γέφυρα στον Αλικιανό. Να μη νομίζουν λοιπόν ότι μπορώ σε μία νύχτα να αποκαταστήσω την περιοχή. Να τους ζητήσω να μου συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν. Και όσοι γράφουν ή λένε πράγματα, ας έρθουν στο σπίτι του να μου πουν αν είμαι κλέφτης ή απατεώνας! Ας σιωπήσουν λοιπόν ή ας έρθουν να μου τα πουν από κοντά!»

Σε ότι αφορά στο θέμα της τοποθέτησης στρατιωτικής γέφυρας στην θέση Μέσα Βλάτος, σε απόσταση 100-200 μέτρων από την παλιά γέφυρα του Κερίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα λέγοντας πως «ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες. Δεν γίνεται να βάλουμε μία μπουλντόζα και να αρχίσουμε να σκάβουμε. Μέχρι το Πάσχα νομίζω θα έχει τοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα στον Αλικιανό. Όσο για την άλλη γέφυρα στον Πλατανιά, νομίζω ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση και την απομάκρυνση της στρατιωτικής γέφυρας, μέσα στις πρώτες ημέρες του Απριλίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η στρατιωτική γέφυρα που θα τοποθετηθεί στον Κερίτη ποταμό, θα αποτελείται από στοιχεία γέφυρας Belley που θα έρθουν από Αθήνα και από τα στοιχεία της γέφυρας που τοποθετήθηκε στην παλιά εθνική οδό στον Πλατανιά.

Αυτό σημαίνει πως μόλις είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η αποκατάσταση του τμήματος του δρόμου που καταστράφηκε στον Πλατανιά (η μελέτη είναι έτοιμη), θα αφαιρεθεί η στρατιωτική γέφυρα και θα μεταφερθεί στην περιοχή Μέσα Βλάτος για να τοποθετηθεί εκεί μαζί με τα επιπλέον τμήματα που θα έχουν έρθει από την Αθήνα.

Σε ότι αφορά στα συνολικά προβλήματα στους δρόμους του νομού, εξέφρασε την άποψη πως εντός του Απριλίου θα υπάρχει διάνοιξη σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού. 

(φωτο Βαγγέλης Δεσποτάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook