Βράβευσαν τον αντιπεριφερειάρχη Κυριάκο Κώτσογλου - Συλλογικά όργανα που συνεδριάζουν με tablets, χωρίς την χρήση φωτοτυπιών

Μια νέα, πολύ σημαντική διάκριση, πάλι στο χώρο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ήρθε να προστεθεί για την Περιφέρεια Κρήτης, αυτή τη φορά, βραβεύοντας το Τμήμα Υποστήριξης Συλλογικών Οργάνων και την Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της.

Στα πλαίσια του 9ου Πανελληνίου Συνέδριου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, στην Αθήνα, στις 27-3-19, με θέμα «Ο Ψηφιακός και Διοικητικός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα μπροστά στις απαιτήσεις της Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών», η Περιφέρεια Κρήτης, απευθύνθηκε ακριβώς σε αυτό, στον Ψηφιακό και Διοικητικό Μετασχηματισμό του Δημοσίου Τομέα αλλά και τις απαιτήσεις της Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών, παρουσιάζοντας την εφαρμογή, των Συλλογικών Οργάνων «χωρίς χαρτί» ξεκινώντας από την Οικονομική Επιτροπή της, που πλέον συνεδριάζει Paperless, χωρίς χαρτί και εκτυπώσεις, κάτω από την Προεδρία της κας Μ. Λιονή με την άριστη συνεργασία των Μελών της με τα (2) παραπάνω Τμήματα – Οργανικές Μονάδες της Περιφέρειας Κρήτης και τις διοικήσεις αυτών.

Την Περιφέρεια Κρήτης, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δρ. Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, ο οποίος παρουσίασε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης 2015-2019 και στα πλαίσια των Στόχων αυτού, την εφαρμογή της Συνεργατικής Πλατφόρμας (Cooperative Platform) Comidor, της εταιρείας B-Open, με βάση την οποία, τα Συλλογικά Όργανα της και οι αντίστοιχες Επιτροπές αιρετών, θα μπορούν να συνεδριάζουν χωρίς τη χρήση χαρτιού και φωτοτυπιών, με τη χρήση Tablets, με τις εισηγήσεις να αναρτώνται στο «Υπολογιστικό νέφος» (Cloud) και τις αποφάσεις, στην εξέλιξη της υλοποίησης της, να αυτοματοποιούνται, ελαχιστοποιώντας τον διοικητικό φόρτο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι «Παρουσιάσαμε την εφαρμογή των Paperless Συλλογικών Οργάνων, που έχει ξεκινήσει από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ. και θα συνεχιστεί διεξοδικά και άμεσα και στα υπόλοιπα Συλλογικά Όργανα, τις Επιτροπές Περιβάλλοντος και Προγραμματισμού, ενώ θα καταλήξει στο κορυφαίο συλλογικό όργανο της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ήδη, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και η Πρόεδρος έχουν παραλάβει τα Tablets τους, μέσα από τα οποία δουλεύουν ήδη τις τελευταίες οικονομικές επιτροπές, ενώ σύντομα, θα γίνει το ίδιο στα υπόλοιπα Συλλογικά Όργανα και τα μέλη τους».

Την βράβευση για την Περιφέρεια Κρήτης, έκανε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι «Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτή την εξαιρετική βράβευση, όχι μόνο για το περιεχόμενό της που είναι πολύ σημαντικό για τον Ψηφιακό και Διοικητικό Μετασχηματισμό και την Κοινωνία, αλλά και γιατί, για μια ακόμα φορά η Κρήτη πρωτοπορεί και έχει καταξιωθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, ευχαρίστησαν το Τμήμα των Συλλογικών Οργάνων και τα στελέχη του, που παρά το υψηλό φόρτο εργασίας τους καταφέρνουν να πρωτοπορούν, την Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Π.Ε. Ηρακλείου, που σχεδίασε και υλοποιεί το συγκεκριμένο project, την Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας που στήριξε, στηρίζει και βοηθάει αποφασιστικά στην μοντελοποίηση των διαδικασιών του Τ.Υ.Σ.Ο., ενώ συγχαρητήρια απονεμήθηκαν στα Στελέχη Πληροφορικής που μέσω της Κοινωφελούς εργασίας, έχουν φέρει σε πέρας, πολύ μεγάλο τμήμα της εφαρμογής αυτής, που είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει καλή πρακτική, τα επόμενα χρόνια στο σύνολο – ελπίζουμε – όλου του Δημοσίου Τομέα της χώρας, ξεκινώντας από την Κρήτη και παρέχοντας, εξυπηρέτηση, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, τους βασικούς άξονες και αξίες, πυλώνες που διέπουν όλη την διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook