Εξαφανίστηκε ο αυτοσχέδιος δρόμος στον Κερίτη - Αλαλούμ με τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία του δήμου Πλατανιά - Κλείνουν δρόμοι

Τελευταία ενημέρωση: 15:40

Μπορεί τα καιρικά φαινόμενα να μην έχουν την ένταση εκείνων του Φεβρουαρίου που έπληξαν σχεδόν ανεπανόρθωτα το νομό Χανίων, ωστόσο, ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα, από τη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους, κυρίως στο δήμο Πλατανιά (δείτε εδώ)

Ο συνδετήριος δρόμος Φουρνέ - Σκινέ, που αναδείχθηκε σε "μονόδρομο" για τους κατοίκους του Αλικιανού και των γύρω περιοχών, μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη,  και στον οποίο είχαν γίνει εκτεταμένες εργασίες από συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων για να είναι προσπελάσιμος, φαίνεται οτι και πάλι αντιμετωπίζει προβλήματα. Ομάδα από το τμήμα πολιτικής προστασίας της Αντιπεριφέρειας, πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και οι πιθανές παρεμβάσεις που θα χρειαστούν. Λίγο μετά τις 10:30 ανακοινώθηκε απόφαση από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, για το κλείσιμο δρόμων στο δήμο Πλατανιά.

Το πρωί, καθηγητές από το σχολείο του Αλικιανού, επικοινώνησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ενημερώνοντας τον οτι το ποτάμι έχει φουσκώσει επικίνδυνα, ενώ ο δρόμος, Φουρνέ - Σκινέ, για αρκετές ώρες έγινε απροσπέλαστος όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Το μεσημέρι, έγινε προσωρινή αποκατάσταση στο σημείο Μεσοκεφαλα,  για τη σύνδεση Φουρνε - Σκινέ, παρόλα αυτά ο δρόμος έχει αρκετές λακκούβες και "παγίδες" που απαιτούν χαμηλές ταχύτητες και προσοχή από την πλευρά των οδηγών

(βίντεο του Σήφη Μεγαλακα από τη γέφυρα του Σκινέ)

Περίπου στις 10 το πρωί, γονείς ενημερώθηκαν οτι ενδέχεται τα παιδιά τους να απομακρυνθούν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από το δημοτικό σχολείο Αλικιανού, ωστόσο ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, σε δηλωση του στο Flashnews.gr κατηγορηματικά δήλωσε οτι δεν έδωσε καμία εντολή να κλείσουν τα σχολεία, προσθέτοντας οτι είναι ο καθ'ύλην αρμόδιος για να λάβει τέτοια απόφαση.

Ο δήμαρχος, επεσήμανε οτι δεν είναι δυνατόν, ενώ το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, να δοθεί εντολή για απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία και τόνισε οτι τα παιδιά θα αποχωρήσουν  από τις σχολικές μονάδες, του δήμου. με ασφάλεια, το μεσημέρι, όπως και έγινε. Ο δήμαρχος Πλατανιά, πρόσθεσε οτι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον μετερεωλόγο κ. Λέκκα και αναμένονται  μέχρι τις 12 το μεσημέρι, μεγάλα ύψη βροχής, επομένως ενδεχόμενη "εκκένωση" σχολείου, θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

"Έφυγε" ο αυτοσχέδιος δρόμος στον Κερίτη

Στον Αλικιανό, ο αυτοσχέδιος δρόμος που άνοιξαν κάτοικοι, στις εκβολές του ποταμού Κερίτη, "εξαφανίστηκε", καθώς τα νερά παρέσυραν τα χώματα που είχαν τοποθετηθεί πρόχειρα. Φυσικά, κάτοικοι είχαν κλείσει το δρόμο απο χθες, στο άκουσμα του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, οπότε κανείς δεν κινδύνευσε.

Μάλιστα, οι κάτοικοι που είχαν φτιάξει τον αυτοσχέδιο δρόμο, μπήκαν με μηχανήματα για να απομακρύνουν τις σωλήνες που είχαν τοποθετήσει για τη διέλευση του νερού (δείτε φωτο και βίντεο)

(βίντεο από το Σήφη Μεγάλακα από τον Κερίτη)

Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα το πρωί, δέντρο έπεσε στον αύλειο χώρο του 5ου Νηπιαγωγείου στα Κουνουπδιανά ενώ οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς το πλοίο της γραμμής, έδεσε με τη βοήθεια ρυμουλκού και με καθυστέρηση στο λιμάνι της Σούδας.

Επίσης, καλώδια της ΔΕΗ κόπηκαν από τον αέρα με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περιοχή των Λενταριανών. Συνεργεία της επιχείρησης, εκτιμούν οτι μέχρι το μεσημέρι η βλάβη θα αποκατασταθεί.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook