Ο γνωστός Κρητικός έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 χρονών.

Σε ηλικία 73 χρονών έφυγε από την ζωή ο Αντώνης Βγόντζας και είναι γνωστός για την αγάπη του για την Κρήτη και το Λασίθι από όπου καταγόταν. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα στην Αθήνα.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Βγόντζας

Καταγόταν από το  Καπίστρι, ένα μικρό χωριό στις ρίζες των Λασηθιώτικων βουνών,μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά, Οικονομικά και Οικονομικά Μαθηματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ασκούσε τη δικηγορία από το 1971.Συνήγορος σε δίκες που διεκδίκησαν έαν ιδιαίτερο ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και ως φοιτητής και ως δικηγόρος. υπερασπίστηκε κυρίως φοιτητές σε στρατιωτικά και πολιτικά δικαστήρια. Ζητούσαν ελεύθερες εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους. Συνελήφθη κατα τη διάρκεια των δικών, κακοποιήθηκε και τελικώς φυλακίστηκε. για πέντε μήνες στο ΕΑΤ- ΕΣΑ ως  "πρωτεργάτης της φοιτητικής αναταραχής".

Επιστημονικός συνεργάτης από το 1976 στον Τομέα Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία του θητεία ως Πρωθυπουργού (1993-1996). 

Συμμετείχε στην Ομάδα υπεράσπισης του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο  Βενιζέλο, τον Αντώνη Λιβάνη , τον Κώστα Λαλιώτη και τον Χρήστο Ροκόφυλλο, πρίν και κατα τη διάρεκια της Δίκης στο Ειδικό Δικασήριο, καθώς και στα αγγλικά δικασήρια κατα του περιοδικού TIME.

Συμμετείχε ακόμα για πολλές δεκαετίες στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας ως μέλος σημαντικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Τελευταία, στο " Νέο Σχέδιο Κώδικα Δικηγόρων" και στις " Υπερχρεωμένες Επιχειρήσεις" >>Περισσότερα

Συμμετείχε στη σύλληψη και υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής: Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Αττική οδός», «Γέφυρα Ρίου - Αντίρριου», «Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης», «Προαστιακός Σιδηρόδρομος στην Αττική», «Ζεύξη του Μαλλιακού Κόλπου» (1993-2004).

Βασικός συντάκτης του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο «Καστέλλι Πεδιάδος» στην Κρήτη (2003-2004)

Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ, Νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προεδρίας, Παιδείας και Υγείας. >>Περισσότερα

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας. 

Πραγματογνώμονας σε Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Έμωσης για τη Δικαστική Συνεργασία Ευρώπης- Αμερικής. 

Αρθρογραφούσε και σχολίαζε σε τακτική βάση στη «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» και έκτακτα σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής και περιφερειακής κυκλοφορίας.  >>Περισσότερα

Έχει συγγράψει επτά βιβλία, το τελευταίο με τίτλο «Η ΔΙΚΗ του Ανδρέα Παπανδρέου.»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook