Πρόχειροι δρόμοι - διελεύσεις, προσχώσεις που είχαν δημιουργηθεί παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά - Στην κατάσταση της 24ης Φεβρουαρίου επανήλθε ο δήμος - Οικογένεια απομακρύνθηκε προληπτικά από τον Πρασέ

Τελευταία ενημέρωση: 15:30

Μέσα σε κάτι παραπάνω από έναν μήνα, ο δήμος Πλατανιά "χτυπήθηκε" για τρίτη φορά σφόδρα από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα ότι προσπάθειες είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε δημοτικές κοινότητες και χωριά, να έχουν πάει στράφι, και όλες οι "πληγές" που δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο, να ξανανοίξουν.

Διάνοιξη δρόμων, προσχώσεις, πρόχειρες διελεύσεις που δημιουργήθηκαν για τον "απεγκλωβισμό" κατοίκων από συνθήκες πληρους απομόνωσης, καταστράφηκαν και όπως χαρακτηριστικά δηλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, "έχουμε γυρίσει στην πρότερη κατάσταση, της 24ης Φεβρουαρίου".  Σύμφωνα με ενημέρωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του πρώην δήμου Μουσούρων, η σημερινή βροχόπτωση, δημιούργησε νεα πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα ότι έργα αποκατάστασης είχαν γίνει μέχρι σήμερα, να καταστραφούν.

Στα Μεσκλά, το χωριό μοιάζει, σε ορισμένα σημεία σαν να έχει βομβαρδιστεί. Κατολισθήσεις, χείμαρροι έχουν "ξεκουφήσει" δρόμους, ολόκληροι βράχοι που αποκολλήθηκαν και "προσγειώθηκαν" στο δρόμο, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό σε μια περιοχή που για πάνω από ένα μήνα παραμένει μερικως αποκλεισμένη από την προηγούμενη κακοκαιρία.


Αξίζει να σημειωθεί οτι χθες το βράδυ, τριμελής οικογένεια, απομακρύνθηκε από τον Πρασέ με μέριμνα του δήμου.

Ο δρόμος στο Σκινέ προς Αλικιανό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και το βίντεο του Flashnews.gr, είναι σχεδόν απροσπέλαστος από συμβατικά αυτοκίνητα.

Στον δρόμο Φουρνέ προς Λάκκους, ιδιώτης εργολάβος, με δυο χειριστές μηχανημάτων, πραγματοποιεί από το πρωί εργασίες καθαρισμού

Δείτε επίσης εικόνες καταστροφής από τον Κεχρέ, στα Ρούματα

(φωτογραφίες Ρούματα από τον Γιώργο Καλαιτζάκη, αντιδήμαρχος δήμου Πλατανιά, υπεύθυνος για την κοινότητα Μουσούρων)


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook