Η τελετή εγκαινίων για το πάρκο στο Ηράκλειο, θα γίνει παρουσία της υπουργού Τουρισμού

Με πρωτοβουλία του ρώσου τουρ οπερέιτορ TEZ TOUR και του δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού, και τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του δημάρχου Ηρακλείου, πρόκειται να λειτουργήσει πάρκο κοσμοναυτών στο Ηράκλειο προς τιμή του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

Η τελετή εγκαινίων για το πάρκο στο Ηράκλειο, θα γίνει παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, εκπροσώπων του TEZ TOUR αλλά και ρώσων κοσμοναυτών.

Πρόταση για δημιουργία πάρκου κοσμοναυτών και αστροναυτών στην Κρήτη είχε κάνει το 2018 ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκάπλεροφ, σε συνάντησή του με την υπουργό Τουρισμού.

Πρόκειται για τον 5ο Ρώσο κοσμοναύτη, τα τελευταία τρία χρόνια, ο οποίος επέλεξε την Κρήτη για αποκατάσταση μετά από το ταξίδι του στο διάστημα.Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων, στο πάρκο θα φυτευτούν ελαιόδεντρα τα οποία θα πάρουν το όνομα ρώσων κοσμοναυτών.

Η φύτευση δέντρων αναμένεται να καθιερωθεί κάθε χρόνο.Στο πάρκο υπάρχει ήδη προτομή του Γιούρι Γκαγκάριν, η οποία εγκαταστάθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της TEZ TOUR το 2016, ως φόρος τιμής στην 55η επέτειο από την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα.

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook