Στον Άγιο Νικόλαο, το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στο χώρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης παράρτημα Αγίου Νικολάου.

Εκτός από την έκθεση και την παρουσίαση των ψηφιακών έργων των μαθητών, το 9o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στον Άγιο Νικόλαο περιλαμβάνει:

Προφεστιβαλική Εκδήλωση
Την Τρίτη 09 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, θα γίνει ανοικτή για το ευρύ κοινό Προφεστιβαλική Εκδήλωση με θέμα:
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Ζωή μας»/ «Towards an Artficial Intelligence for all” από τον κ. Χαλκιαδάκη Γεώργιο, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Αντιπρόεδρο του European Association for Multi-Agent Systems (EURAMAS), Πρώην Γ. Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ).

Κατά την ημέρα του Φεστιβάλ την Τετάρτη 10 Απριλίου στο χώρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Διαδραστική έκθεση (Demo):
Ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών θα παρουσιάσουν στους μαθητές και στους επισκέπτες εφαρμογές αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο “InteLLigence” της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπό την καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Γ. Χαλκιαδάκη

Εργαστήριο (Demo):
RadioLab: Οι μαθητές εκπέμπουν! Κάνουν ραδιόφωνο! Εργαστήριο ραδιοφώνου, εκπομπή στα FM και στο διαδίκτυο. Το εργαστήριο περιλαμβάνει: Λίγα λόγια για τους τρόπους εκπομπής στα ραδιοκύματα και στο διαδίκτυο, πραγματοποίηση ραδιοφωνικής εκπομπής στα FM με πομπούς μικρής εμβέλειας, επίδειξη τρόπων εκπομπής στο διαδίκτυο και πραγματοποίηση ραδιοφωνικής εκπομπής στο διαδίκτυο.
 

Εργαστήρια
Δύο (2) εργαστήρια για μαθητές/τριες Δ’ – ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, με τίτλο «Φτιάχνοντας το δικό μας μίτο της Αριάδνης» από τους Παπαδακάκη Ν. – Παπαδάκη Κ. – ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου, Καθηγητές Πληροφορικής.

Ένα (1) εργαστήριο για μαθητές/τριες Δ’ – ΣΤ’ τάξης Δημοτικού με τίτλο «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo 2.0» από τον Τζίμα Π. – 4ο Δημοτικό Αγ. Νικολάου, Καθηγητή Πληροφορικής.

Ένα (1) εργαστήριο για μαθητές/τριες Γυμνασίου – Λυκείου με τίτλο «Συνεργατικά εργαλεία μέσω Google Drive» από τον Μιχάλη Περονικολή, Εργαστηριακό Συνεργάτη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου, ΤΕΙ Κρήτης.

Ένα (1) εργαστήριο για μαθητές/τριες Γυμνασίου-Λυκείου με τίτλο «Ανάπτυξη εφαρμογών για Android με χρήση App Inventor», από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης Δρ. Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook