Κουτάβι 2 μηνών, έψαχνε ασφάλεια και συντροφιά και βρέθηκε σε κτηνιατρείο βαριά τραυματισμένο από ασυνείδητο στο Νοσοκομείο Χανίων

Ο τίτλος είναι σοκαριστικός, ωστόσο είναι άκρως αληθής και ο πιο κατάλληλος για να περιγράψει την κτηνωδία που γίνεται – αν και δεν δημοσιεύεται – καθημερινά σε βάρος αδέσποτων ζώων, από ασυνείδητους που βιαιοπραγούν σε ανυπεράσπιστα ζώα.

Ο Φρέντυ, ένα κουτάβι δύο μηνών, εγκαταλείφθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων – το συνήθη χώρο όπου πολλοί επιλέγουν να παρατήσουν τα σκυλάκια τους – και βρέθηκε σε κτηνιατρείο, με το στομάχι του να έχει κολλήσει στον πνεύμονά του, έπειτα από κλωτσιά αγνώστου που με αυτόν τον τρόπο τον “απομάκρυνε” από το εσωτερικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως έκανε γνωστό ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η προστασία των ζώων”, το κουτάβι χειρουργήθηκε και σώθηκε από κτηνίατρο και σήμερα είναι καλά στην υγεία του. 

Ο σύλλογος, κάνει έκκληση στους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση “φιλοξενήστε ένα αδέσποτο, υιοθετήστε ένα ζώο” ώστε τα κρούσματα κακοποίησης αδέσποτων, που στην Κρήτη είναι πολλά – να εκλείψουν.

Αναφορικά με την ιστορία του Φρέντυ, ο Φιλοζωικός Συλλόγος αναφέρει:

Τα τελευταία χρόνια συνεχώς, αλλά και τους τελευταίους μήνες εντατικά, εθελοντές προσπαθούμε να απομακρύνουμε τα ζώα που συνεχώς εγκαταλείπονται στους χώρους του Νοσοκομείου Χανίων, ενώ κάνουμε εκκλήσεις στους πολίτες να στειρώνουν τα ζώα τους και να μην τα εγκαταλείπουν, κυρίως στον συγκεκριμένο χώρο. Δυστυχώς, οι εκκλήσεις μας έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Νεαρά ζώα που μεγάλωσαν μέσα στα σπίτια συμπολιτών μας, εγκαταλείπονται και αναζητούν την ανθρώπινη συντροφιά και παρουσία, μέσα στους χώρους του νοσοκομείου.. Πώς να εξηγήσεις σε έναν σκύλο, ότι αυτό απαγορεύεται;

Έτσι βρέθηκε ο Φρέντυ, δυο μηνών κουτάβι, να περιφέρεται μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων, αναζητώντας συντροφιά και ασφάλεια. Αντί αυτού, εισέπραξε μια …γενναία κλωτσιά, με αποτέλεσμα το στομάχι του να …κολλήσει στον πνεύμονά του και να πάθει διαφραγματοκήλη. Χειρουργήθηκε από την κτηνίατρο κ. Ελευθερία Σαριδάκη και τις συναδέλφους της, οι οποίες του έδωσαν μια ελπίδα στην ζωή. Ενισχύστε την δράση μας, φιλοξενήστε ένα αδέσποτο, υιοθετήστε ένα ζώο!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook