«Ο τουρισμός βοηθά τη γεωργία και η γεωργία τον τουρισμό, είναι το μήνυμα που λάβαμε όλοι όσοι επισκεφθήκαμε τη φετινή διοργάνωση που πλέον αποτελεί θεσμό, ένα επιχειρηματικό και οικονομικό γεγονός για το νησί μας» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης κατά την επίσκεψή του στο 8o Παγκρήτιο Forum, τo οποίo στήριξαν οργανωτικά- μεταξύ άλλων- και τα τέσσερα επιμελητήρια της Κρήτης

Ο υποψήφιος δήμαρχος, συνοδευόμενος από μέλη των παρατάξεων «Συν+Πράξη Δημοτών» και «Άμεση Δημοκρατία», συνομίλησε με τους εκθέτες τοπικών αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων και είχε ουσιαστικές συζητήσεις μαζί τους με επίκεντρο τις προσπάθειές τους να παράγουν  πιστοποιημένα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας αλλά και τη σπουδαιότητα της παρουσίας τους σε εκθέσεις τοπικής και διεθνούς εμβέλειας.

Ο κ. Ινιωτάκης τόνισε ότι για την ένωση, τη διασταύρωση  του πρωτογενούς, του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα ρόλο καταλύτη οφείλει να διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. «Η αρχή της σύνδεσης του αγροτοδιατροφικού τομέα με τις τουριστικές μονάδες έχει ήδη γίνει με την εισαγωγή της κρητικής κουζίνας και του κρητικού πρωινού σε αρκετά ξενοδοχεία. Οι συνέργειες τέτοιου τύπου έχουν πολλαπλά οφέλη αφού εξασφαλίζουν νέες αγορές για τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα μας αλλά και ενισχύουν με εντοπιότητα τα τουριστικά μας πακέτα. Οι δήμοι έχουν την υποχρέωση όχι να παρατηρούν αλλά να γίνουν ο κρίκος αυτής της ένωσης!»

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε την εξαιρετική οργανωτική πρωτοβουλία των επιμελητηρίων καθώς κατά την διάρκεια του Forum πραγματοποιούνται εξατομικευμένες συναντήσεις μεταξύ παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων με υπεύθυνους ξενοδοχείων και δικτύων διανομείς.

Στέρεη θέση των παρατάξεων «Συν+Πράξη Δημοτών» και «Άμεση Δημοκρατία» είναι ότι σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον  προοπτική θα έχει μόνο η επιχειρηματικότητα με τοπική ταυτότητα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook