Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ σε χωριά του δήμου Πλατανιά που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες, το Σάββατο 30 Μαρτίου.  

Επικεφαλής ο Μανώλης Συντυχάκης, Βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης  Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί και ο Δημήτρης Ανθούσης, υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η περιοδεία ξεκίνησε από τον Πλατανιά, όπου σε συνάντηση με κατοίκους της περιοχής έγινε εκτενής συζήτηση πάνω στα ζητήματα των αλλεπάλληλων καταστροφών από τις πλημμύρες, που συνεχίστηκαν και με την τελευταία κακοκαιρία. Οι κάτοικοι στάθηκαν στο γεγονός της καθημερινής ταλαιπωρίας που υφίστανται οι διερχόμενοι οδηγοί από το σημείο της κατεστραμμένης γέφυρας του Πλατανιά, καθώς η προσωρινά εγκατεστημένη στρατιωτική γέφυρα τύπου belley, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, πόσο μάλλον λίγες βδομάδες πριν το «άνοιγμα» της τουριστικής σεζόν.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε πως η κατάσταση αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με το αφήγημα της τουριστικής ανάπτυξης που απαγγέλουν τοπική, περιφερειακή και κεντρική διοίκηση τόσα χρόνια, εις βάρος πάντα των καθημερινών λαϊκών αναγκών.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στον Αλικιανό, όπου κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για το τεράστιο πρόβλημα οδικής επικοινωνίας του χωριού με τον υπόλοιπο δήμο, έπειτα και από την κατάρρευση της  ιστορικής γέφυρας του Κερίτη. Δήμος και Περιφέρεια αφήνουν το πρόβλημα άλυτο, αναβάλλοντας τη όποια προσωρινή λύση με εγκατάσταση στρατιωτικής γέφυρας για τις καλένδες.  Μάλιστα, έπειτα και από την τελευταία νεροποντή, ο δρόμος Σκινέ – Φουρνέ που χρησιμοποιούσαν βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, αυξάνοντας έτσι την ταλαιπωρία των διερχομένων. 

Ο Μανώλης Συντυχάκης τους έκανε σαφές πως όσο οι ίδιοι δεν απαιτούν μέσα από τους μαζικούς τους φορείς άμεσες και σύγχρονες λύσεις, τα απαραίτητα έργα θα αναβάλλονται, καθώς δεν αποφέρουν το κατάλληλο ποσοστό κέρδους στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια.

Στο Πατελάρι, έγινε συνάντηση – σύσκεψη με επιτροπή κατοίκων του χωριού που ανέφεραν στον Βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι μεγάλες καταστροφές σε φυτικό κεφάλαιο. Επίσης, επισήμαναν το πρόβλημα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν καθημερινά από την στρατιωτική γέφυρα που έχεις στηθεί στο δρόμο Βρύσες – Πατελάρι.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τους κάλεσε να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την στάση Δήμων, Περιφέρειας και κυβέρνησης, καθώς πλέον έχουν τεράστια πείρα, και να δώσουν μια ισχυρή απάντηση καταδίκης αυτής της πολιτικής στις επερχόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook