Ένας εκπρόσωπος από τους Δήμους και κανένας από την Διεύθυνση Δασών Χανίων

Δημοσιεύθηκε σε Φύλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ως μέλη ορίζονται οι κάτωθι:

1. Λυμπεράκης Πέτρος, Βιολόγος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αναπληρωτή τον Αγγέλου Θωμά, Δασολόγο, ομοίως.

2. Ζερβός Ιωάννης, Δήμαρχος Σφακίων, ως εκπρόσωπος των εμπλεκομένων Δήμων, με αναπληρωτή τον Μαλανδράκη Ιωάννη, Δήμαρχο Πλατανιά.

3. Μιχελογιάννης Δημήτριος, Περιφερειακός Σύμβουλος – Αντιπεριφερειάρχης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, με αναπληρωτή τον Παρασύρη Ιωάννη, Περιφερειακό Σύμβουλος.

4. Νύκτας Παναγιώτης, Περιβαλλοντολόγος, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, με αναπληρωτή τον Γεωργιακάκη Παναγιώτη, Βιολόγο, ομοίως.

5. Παρμακέλης Αριστείδης, Βιολόγος, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, με αναπληρώτρια την Κουτρά Δήμητρα, Βιολόγο, ως στέλεχος δημόσιας υπηρεσίας.

6. Ξηρουχάκης Σταύρος, ως εκπρόσωπος των Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), με αναπληρωτή τον Αρνέλλο Ιωάννη, ομοίως.

7. Παπακαστρίσιος Σπυρίδων, μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χανίων, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, με αναπληρωτή τον Βενετάκη Γεώργιο, ως εκπρόσωπο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ν. Χανίων.

Πρόεδρος του Δ.Σ. ορίζεται ο Πέτρος Λυμπεράκης.

Η θητεία του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης.

Εντύπωση προκαλεί το ότι ενώ ο Φορέας θα έχει πλέον αρμοδιότητες και σε περιοχές Natura όπως ο Μπάλος, το Ελαφονήσι κλπ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχει ένας εκπρόσωπος και επιπλέον απουσιάζει παντελώς εκπρόσωπος του Δασαρχείου Χανίων που – κατ’ ουσία – διαχειρίζεται το φαράγγι της Σαμαριάς.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ με την απόφαση του Υπ.Περιβάλλοντος


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook