Ο ΟΑΚ ΑΕ θα πραγματοποιήσει εργασίες στο αντλιοστάσιο στον Βλητέ – Ποια λύση θα επιχειρηθεί να δοθεί από την ΔΕΥΑΧ για να μην μείνουν χωρίς νερό οι πολίτες για 3 ημέρες

Τελευταία ενημέρωση: 11:55

Στην διακοπή της παροχής νερού από το αντλιοστάσιο στον Βλητέ προς ολόκληρη την Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου προχωρά από τις 8 το πρωί της Τρίτης ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός «στο πλαίσιο της συντήρησης και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Αντλιοστασίου  Βλητέ (μέση τάση) σε συνεννόηση με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού θα διακοπεί η παροχή ρεύματος από την Τρίτη 2 Απριλίου (8.00 ΤΟ ΠΡΩΙ) έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου (8.00 ΤΟ ΠΡΩΙ). 

Σε περίπτωση   που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. θα επαναλειτουργήσει άμεσα το Αντλιοστάσιο.»

Να σημειωθεί πως από το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο τροφοδοτείται με νερό άρδευσης και ύδρευσης ολόκληρη η περιοχή του Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η ΔΕΥΑΧ απο την πρώτη στιγμή, αναζητούσε εναλλακτική λύση προκειμένου να μην διακοπεί η υδροδότηση στην περιοχή αυτή στην οποία εκτός των χιλιάδων κατοίκων υπάρχει και το αεροδρόμιο καθώς και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σε έκτακτη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., αναμένεται να εγκριθούν οι σχετικές δαπάνες για την εγκατάσταση και λειτουργία γεννήτριας ηλεκτρικής ενέργειας (Η/Ζ-Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος) υψηλής ισχύος στο αντλιοστάσιο του Ο.Α.Κ. στον Βλητέ. Με τον τρόπο αυτό θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το βασικό αντλητικό συγκρότημα ύδρευσης και με την συμπλήρωση των απαραίτητων μικρών ποσοτήτων νερού που μπορούν να σταλθούν από τη δεξαμενή του Άη Γιάννη, πιστεύουμε ότι θα ελαχιστοποιηθούν ή και μηδενιστούν οι πιθανές διακοπές υδροδότησης από την Τρίτη 2 Απριλίου (08.00 π.μ.) έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου (08.00 π.μ.).

Σημειώνεται ότι η διακοπή είναι πιθανό να περιορισθεί χρονικά, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, επομένως όλο αυτό το διάστημα τα δίκτυα ύδρευσης θα θεωρούνται υπό πίεση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook