Γράφει Ο Παραπολιτικός

Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι πρώτος στην κούρσα των Δημοτικών Εκλογών στα Χανιά. Ίσως να έχουν μία εικόνα οι υποψήφιοι από τις "κρυφές" δημοσκοπήσεις, αλλά πάντως αυτές που έχουμε δει εμείς, δεν δείχνουν πρώτο αυτόν που νομίζει ο πολύς ο κόσμος.

Παρόλα αυτά, πέρα από το ποιος είναι πρώτος, μεγάλη σημασία έχει και η επικοινωνιακή στρατηγική του κάθε υποψηφίου. Σε αυτόν τον τομέα δύο πρόσωπα έχουν κερδίζει τις εντυπώσεις, με όρους καθαρά επικοινωνιακούς. 

Ο πρώτος είναι ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, που από την πρώτη ημέρα, μέσα από μία σειρά άρθρων τοποθετήθηκε για διάφορά ζητήματα πάνω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε μαζικά υποψηφίους, ενώ μπήκε στον στίβο των συναντήσεων με στελέχη και προσωπικό από τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου. Τέλος, πολύ πρόσφατα έκανε μία συνέντευξη τύπου, με θέμα γενικά τις εκλογές. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά από αυτόν ακολούθησαν δύο συνεντεύξεις τύπου από άλλους συνδυασμούς και φάνηκε ότι προσπαθούν να τον αντιγράψουν. 

Ο δεύτερος υποψήφιος που επίσης έχει εφαρμόσει μία δυνατή επικοινωνιακή στρατηγική αλλά έχει κυρίως κερδίσει τις εντυπώσεις είναι ο Παναγιώτης Σημανδηράκης. Και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από την πολύ μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε, που μας θύμισε τις εποχές που ο κόσμος ασχολούνταν ενεργά με την πολιτική και συμμετείχε στις συγκεντρώσεις. Η μαζικότητα του κόσμου ήταν τέτοια, που θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με προεκλογική συγκέντρωση για εθνικές εκλογές. Ένα επίσης σημαντικό σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι και το πολύ καλό ομαδικό πνεύμα που υπάρχει ανάμεσα στους υποψηφίους και την ομάδα του Π. Σημανδηράκη, το οποίο διαχέεται προς τα έξω και δημιουργεί αρκετά θετικά σχόλια, ως μία ομάδα με μεγάλη συνοχή που μπορεί να καταφέρει πολλά και δεν λειτουργεί με τον ανταγωνισμό των πρωτοκλασάτων που υπάρχουν σε άλλους συνδυασμούς.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook