Για μια ακόμη χρονιά ο Αη Βασίλης “πέρασε” από τα Χανιά αφήνοντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τη στήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων η απόδοση χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από το 8ο Santa Run, στα 4 ωφελούμενα σωματεία των Χανίων, που στηρίζουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη», Ορίζοντας.

Τέσσερις επιταγές των 10.000 ευρώ, με το συνολικό ποσό των 40.000 ευρώ, αποδόθηκαν στα σωματεία ως ένα “μικρό” δώρο για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, να σταθούν στο πλευρό συνανθρώπων μας.

Από την διοργάνωση των 7 προηγούμενων ετών στα Χανιά, έχουν συγκεντρωθεί και δοθεί τσους 4 συλλόγους της πόλης μας, πάνω από 400.000 ευρώ.

Ο Νεκτάριος Ξανθουδάκης, πρόεδρος του ΔΣ του Santa Run, ευχαρίστησε όλους τους Αη Βασίληδες που συμμετείχαν στο φετινό Santa Run και τους εθελοντές που από το Σεπτέμβριο άρχισαν να προετοιμάζουν τις εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή του δημοφιλούς event και η συγκέντρωση αυτών των χρημάτων.

“Δεν είναι πολλά χρήματα, είναι μια μικρή βοήθεια για τα σωματεία και για τα παιδιά που έχουν τόσο πολύ ανάγκη”, σημείωσε ο κ. Ξανθουδάκης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους τοπικούς φορείς που βοήθησαν στη διεξαγωγή του Santa Run

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης , θύμισε οτι το Santa Run έγινε πραγματικότητα χάρη στην ευαισθησία κάποιων ανθρώπων που σκέφτηκαν, σε μια περίοδο κρίσης, να κάνουν ένα “πανηγύρι”,  μια γιορτή που μέσα από αυτή, στηρίζονται σωματεία που προσφέρουν τεράστιο εργο στον τόπο μας. Ο κ.Βουλγαράκης στη συνέχεια συνεχάρη όλους όσους πήραν την ιδέα αυτή και της έδωσαν σάρκα και οστά.

Η αντιδήμαρχος Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη, επεσήμανε οτι μια τέτοια διοργάνωση, με τέτοιο ιερό σκοπό και αποστολή, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους, ώστε να προκύψουν και άλλες τέτοιες εθελοντικές δράσεις

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook