«Με τα μικρά και τα μεγάλα», άλλωστε, ήταν γεμάτη η αντζέντα της 1ης Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν υποψήφιοι και φίλοι των δύο παρατάξεων.

«Για τα μικρά και τα μεγάλα», για τη  «γειτονιά και την πόλη», για το «χωριό και το κέντρο» μέσα από αυτά τα δύο πρίσματα οι δημοτικές παρατάξεις «Συν+Πράξη Δημοτών» και «Άμεση Δημοκρατία» βλέπουν την κοινή τους δράση στο αυτοδιοικητικό περιβάλλον.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης αφού τους καλωσόρισε, μίλησε για μια «νέα ιεράρχηση από τα κάτω» στον δήμο Ηρακλείου όπου θα κυριαρχούν συμμετοχικές, δημοκρατικές διαδικασίες και κατά τις οποίες θα απελευθερωθούν δυνάμεις, που ως σήμερα είναι «κρυμμένες» σε άξιες συλλογικότητες και σε μονάδες. «Δε βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αντίγραφα των συμβατικών δημοτικών παρατάξεων που έχουμε συνηθίσει έως σήμερα. Βλέπουμε του εαυτούς μας ως θεμελιωτές μιας νέας κίνησης ανθρώπων που θα έχει διάρκεια, θα έχει μέλλον,  θα είναι για τα μικρά και τα μεγάλα και  θα προτάσσει τη διαρκή εκπαίδευση όλων μας με στόχο να γίνει ο καθένας μας από εμάς ένας «άριστος δημότης» τόνισε.

  Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η πρόεδρος της «Άμεσης Δημοκρατίας» Μόνα Αμανατίδου η οποία εστίασε στις κοινές αρχές αλλά και τις γόνιμες διαφοροποιήσεις των δύο παρατάξεων.  Παρουσίασε δε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες σύμπραξής  τους. Αυτοί είναι η δρομολόγηση διαδικασιών αμεσοδημοκρατίας και ανοικτής διαβούλευσης στη λήψη αποφάσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής κατά τρόπο ώστε ο κάθε οικονομικά ασθενέστερος κάτοικος του δήμου να νιώθει το έμπρακτο στήριγμα του δήμου, η  αυστηροποίηση στις συνέργειες δήμου και ιδιωτών για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει δημόσιο όφελος και, τέλος, η τοποθέτηση του πολιτισμού και της τέχνης στο κέντρο της δημοτικής ζωής με την εύρυθμη λειτουργία πολυάριθμων πολιτιστικών υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν τα μέχρι στιγμής ευρήματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης που διενεργούν οι δύο παρατάξεις και στην οποία η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Τα αποτελέσματα λειτουργούν ήδη ως οδηγός στη διαμόρφωση της συνολικής αυτοδιοικητικής πρότασής τους  και του προγράμματος  το οποίο θα δημοσιοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρόθεση της «Συν+Πράξης Δημοτών» και  της «Άμεσης Δημοκρατίας» είναι να ανοίξουν τη βεντάλια των θεμάτων της δημόσιας ζωής από τα μικρά έως τα μεγάλα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook