Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μάρτη η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις Αρχάνες.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Γενετζάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αρχανών – Αστερουσίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Μανώλης Καρκαβάτσος, υποψήφιος Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Γρατσίας, Κώστας Κόρογλου, και Μαρία Πρωτογεράκη.
 
Στην ομιλία του, ο Μανώλης Συντυχάκης ανάφερε μεταξύ των άλλων: «Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση και κατά συνέπεια από αυτούς που στηρίζουν τα αστικά κόμματα στην τοπική διοίκηση. Ποτέ δεν σχεδιάσανε έργα πνοής και προστασίας του λαού. Διαπιστώθηκε η αδιαφορία τους για την ανθρώπινη ζωή και η γύμνια τους στην πολιτική προστασία στην Κρήτη, με τις πλημμύρες, μετρώντας 5 νεκρούς. Απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας, υποδομών Υγείας – Πρόνοιας, σχολικής στέγης, αθλητισμού, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, γιατί η ΕΕ δεν τα εγκρίνει ως επιλέξιμα έργα, διότι αποτελούν κόστος για το κεφάλαιο. Αντίθετα στα προγράμματα  της Περιφέρειας Κρήτης, φιγουράρουν έργα για την τουριστική ανάπτυξη, την εξόρυξη υδρογονανθράκων κα. Μόνο οι εκλεγμένοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, το ΚΚΕ συνολικά μάχονται από τη σκοπιά της υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και μεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών στο εμπόριο, στον τουρισμό, κ.ά.»

Και συνέχισε σημειώνοντας πως: «η ψήφος στη “Λαϊκή Συσπείρωση” σημαίνει εναντίωση στις αντιδραστικές ανατροπές σε κράτος, Δήμους, Περιφέρειες. Δίνουμε τη μάχη στην περιφέρεια, στους Δήμους, στις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, για να σηκώσει ανάστημα ο λαός. Να βάλει μπροστά τις ανάγκες του, στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, στην πλήρη δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, για την προληπτική προστασία της ανθρώπινης ζωής από πυρκαγιές – πλημμύρες – σεισμούς, για καλύτερη ποιότητα ζωής, στο δικαίωμα της φθηνής και ασφαλούς λαϊκής στέγης, την προστασία του περιβάλλοντος, με νερό φθηνό και ποιοτικό, κ.ά. Αρκεί ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, στο δίκιο του, να οργανώσει τον αγώνα του και τις διεκδικήσεις του.»

Στην συνέχεια, στο χαιρετισμό του ο Μανώλης Καρκαβάτσος ανέδειξε πως: «Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τόσα χρόνια συναντάμε την ίδια εικόνα. Από την μια οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών που εκφράζουν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και από την άλλη ένα ενιαίο και πλήρως εναρμονισμένο μέτωπο από όλες τις άλλες παρατάξεις. Και παρόλο που μπορεί ανά διαστήματα να έδειχναν την αντίθεση τους σε διάφορα ζητήματα όπως, πχ., τον προϋπολογισμό, οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τελικά ψήφισαν όλοι μαζί τις βασικές τροπολογίες και τις οδηγίες της κυβέρνησης, δεν διαφώνησαν με καμία βασική κατεύθυνση της ΕΕ. Για παράδειγμα η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου σήμερα με τις αποφάσεις της ευνοεί μόνο τους μεγάλους αγρότες και τις μεγάλες τουριστικές μονάδες και οι επιχορηγήσεις πάντα καταλήγουν εκεί που είναι το συμφέρον και το κέρδος αυτών. Κανένα έργο δεν έχει γίνει με γνώμονα το καλό της πλειοψηφίας των κατοίκων και του λαού. Τι κάναμε εμείς; Απαιτήσαμε το δικαίωμα στην εργασία, καταθέσαμε το διεκδικητικό πλαίσιο υπεράσπισης της επιβίωσης της φτωχής αγροτιάς, παλέψαμε ενάντια στη ληστεία των μικρομεσαίων παραγωγών που επιδιώχτηκε μέσα από την απορρόφηση του συνεταιρισμού Αρχανών από την “Ένωση Ηρακλείου”, μέσα από τη μετατροπή των “Ενώσεων” σε εταιρείες που ληστεύουν τους μικρομεσαίους παραγωγούς και απολύουν ή έχουν απλήρωτους εργαζόμενους, όπως η “Ένωση Πεζών”, βρεθήκαμε απέναντι στην υποτίμηση των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα.»

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Δώστε μας τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια!».

Ακολούθησε σύντομη παρέμβαση από την Μαρία Πρωτογεράκη, εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και υποψήφιοι σύμβουλοι στο δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΝΩΝ
Αδαμάκη Δέσποινα , συνταξιούχος εκπαιδευτικος
Βαρδάκης Γιάννης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Βλαστουδάκης Βαγγέλης, συνταξιούχος ναυτικος, αγρότης
Βλαχάκη Ελεάνα, γιατρός ωρλ
Γενετζάκης Γιώργος, φαρμακοποιός
Καλαθάκης Ζαχάρης, συνταξιούχος αγρότης
Καρακατσάνη Βαγγελιώ, ιδιωτική υπάλληλος, συγγραφέας
Κυριακάκης Κυριάκος, αγρότης
Μαρκάκης Γρηγόρης. εκπαιδευτικός
Μαρκατάτος Γιάννης, εργάτης, μέλος σωματειακής επιτροπής εργοστάσιου Ανακύκλωσης
Μορφιαδάκης Νίκος, ηλεκτρολόγος 
Παπαστεφανάκης Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

Κόκκινος Νικήτας, εργάτης-αγρότης, μέλος ΔΣ αγροτικού συλλόγου Αστερουσίων
Μιχελάκης Παντελής, συνταξιούχος αστυνομικός
Στεφανάκης Γιάννης, αυτοαπασχολούμενος-αγρότης, μέλος ΔΣ αγροτικού συλλόγου Αστερουσίων
Χατζηγεωργίου Πάρης, βιοτέχνης
Ψαθάκης Ευθύμης, αγροτοκτηνοτρόφος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Αλεξανδράκης Γιάννης, αγρότης
Ανθουλάκης Δημήτρης, οικοδομός-αγρότης, μέλος ΔΣ αγροτικού συλλόγου Καζαντζάκη
Δαγκαλάκης Μιχάλης, αυτοαπασχολούμενος-αγρότης
Ζαχαριάδης Μανώλης, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ συνδικάτου οικοδόμων Ηρακλείου
Καμπουρούδη Μαρία, αγρότισσα
Κορναράκης Μανώλης, ηλεκτρονικός
Λασηθιωτάκη Πόπη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μουσικός, αγρότισσα
Πεχυνάκης Ζαχαρίας, οικοδόμος-αγρότης
Παπαστεφανάκη Άννα, φοιτήτρια 
Σταματάκης Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος-αγρότης
Σταματάκης Μιχάλης, αγρότης πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Καζαντζάκη
Σφακιανάκη-Τζανάκη Βούλα συνταξιούχος αγρότισσα
Τερζάκης Βασίλης, εκπαιδευτικός
Τζωρμπατζάκης Νίκος, αγρότης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook