Με μεγάλη συμμετοχή δημοτών, συνεχίζεται η Δημόσια Διαβούλευση της Δημοτικής Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Κουράκη, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη των προτεραιοτήτων των πολιτών και στον εμπλουτισμό του προγράμματος με νέες ιδέες.

“Ο ανοικτός διάλογος με την κοινωνία θα αναδείξει το κρυμμένο κεφάλαιο της πόλης μας, το οποίος οφείλουμε να αξιοποιήσουμε”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης. 

Μια από τις 7 Στρατηγικές Προτεραιότητες είναι και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.

Στόχος του Γιάννη Κουράκη είναι να δημιουργηθεί ένα συλλογικό δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας για να δώσουμε τη δυνατότητα κοινωνικής κινητικότητας και να έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης, ο κάθε νέος, να οραματίζεται και να σχεδιάζει το μέλλον του.

Επιδίωξη είναι η ενίσχυση της ικανότητας της κοινωνίας, να δρα συλλογικά, στηρίζοντας την ανάπτυξη της κοινωνικής καινοτομίας και των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να ενεργεί προληπτικά απέναντι στις προκλήσεις και να μην περιμένει παθητικά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5., παρεμβάσεις, δράσεις και ενέργειες που δημιουργούν μια νέα κουλτούρα για την συνεργασία, αναπτύσσουν μια νέα κοινωνική δυναμική και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή στο Δήμο. Αυτές εντάσσονται στις παρακάτω προτεραιότητες:

1. Ενίσχυση των υποδομών προσχολικής  και σχολικής εκπαίδευσης με την ολοκλήρωση του κτιριακού προγράμματος, ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων, προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.

2. Αναβάθμιση των δομών κοινωνικής στήριξης με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

3. Ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικής καινοτομίας

4. Δημιουργία βιώσιμων δομών – ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας

5. Σχέδιο ολοκληρωμένης αξιοποίησης των αθλητικών υποδομών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας με παράλληλη οργάνωση και προώθηση του μαζικού αθλητισμού με την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων.

6. Προώθηση των δράσεων δια βίου μάθησης με έμφαση στην αποτελεσματική χρήση των  ΤΠΕ στον τοπικό πολιτισμό και την κλιματική αλλαγή

7. Κινητοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ώστε να ενισχύσουμε την ανταπόδοση υπεραξίας προς την τοπική κοινωνία (κοινωνικός πατριωτισμός) .

Ο καθοριστικός ρόλος των πολιτών

Ο κ. Γιάννης Κουράκης είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των δημοτών στην δημόσια διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα στους πολίτες για εστιασμένες παρεμβάσεις, που ιο ίδιοι θεωρούν αναγκαίες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στο δήμο Ηρακλείου και ειδικότερα:

● Σε ποια κοινωνικά ζητήματα θεωρείτε ότι μπορεί να βοηθήσει η ανάπτυξη δικτύου εθελοντών;

● Ποιες ανάγκες των πολιτών και της πόλης πιστεύεται ότι χρειάζεται να καλυφθούν με τη συνεργασία του Δήμου και των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας;

● Τι ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης καθώς και να υποστηριχθούν οι σχολικές δραστηριότητες που διεξάγονται στα σχολεία του Δήμου; Σε ποιες περιοχές έχετε εντοπίσει τα βασικά κενά σε κτίρια;

● Στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης, ποιες δράσεις θεωρείτε ότι πρέπει να αναπτυχθούν σχετικά με τους τομείς των Τ.Π.Ε, του Πολιτισμού και της Κλιματικής Αλλαγής;

● Σε ποιες κοινωνικές δράσεις πιστεύετε ότι χρειάζεται να δραστηριοποιηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους;

Η διαβούλευση βρίσκεται σε εξέλιξη στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Κίνησης. https://iraklio375.gr/diavoulefsi-programmatos/ 

«Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις ανησυχίες σας και τις απόψεις σας γιατί μόνο έτσι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα έχει και τη δική σας προσωπική σφραγίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook