Η ιστορική γέφυρα του Κερίτη έπεσε για διάφορους λόγους που γνωρίζουν όλοι και οι αρχές και οι πολίτες

Ήταν και παραμένει ακόμη ένα κομμάτι , ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της νεότερης ιστορίας μας που εγκαινίασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ένα έργο που εξυπηρέτησε μεγάλο μέρος του νομού για έναν και πλέον αιώνα και ξαφνικά χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες έμειναν άναυδοι βλέποντας ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για την καθημερινότητά τους.

Άρχισε μια βασανιστική ταλαιπωρία αναγκάζοντας τους κατοίκους και επισκέπτες να κάνουν διαδρομές έως 12 χλμ επιπλέον από δρόμους που δεν αντέχουν το φόρτο της κίνησης , αλλά και με πολλούς επιπλέον κινδύνους . Είναι απαράδεκτη η διαδρομή Φουρνέ – Σκηνέ με συνθήκες που δεν υπήρχαν ούτε τη δεκαετία του 1960 αν και βρισκόμαστε το 2019. Εκτός από αυτό η απελπισία των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής και όλης της περιοχής μέχρι τα νότια παράλια έχει χτυπήσει κόκκινο….προσπαθώντας  να επιβιώσουν , από την λαίλαπα της πολυετούς εγκατάλειψης με αποκορύφωμα τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου διμήνου.

Η ενδοχώρα του νομού δεν έχει μόνο αυτό το πρόβλημα έχει και τις κατολισθήσεις βουνών σε βάρος του οδικού δικτύου , πράγμα που όχι μόνο πισογυρίζει την περιοχή , αλλά την καθιστά δύσκολα προσβάσιμη σε πολλά σημεία , με αποτέλεσμα σε κάθε βροχή να κλείνουν οι κεντρικοί δρόμοι .

Η ψυχραιμία είναι ο μόνος σύμβουλος στην περίπτωση αυτή και οι άμεσες ενέργειες της διοίκησης για αποκατάσταση των ζημιών.

Επειδή εξαγγέλλονται έργα με χρονοδιαγράμματα διετίας λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας , αλλά και του εφησυχασμού ότι την λύση θα δώσουν οι γέφυρες τύπου Belley ( στρατιωτικές). Και ο δρόμος Σκηνέ – Φουρνέ που είναι κάτι χειρότερο από δραματικός και επικίνδυνος , αλλά και η πρόσβαση από Πατελάρι – Κουφός – Γαβρανού , για αυτό πρέπει να ζητηθεί έκτακτη και άμεση συνδρομή των Ευρωπαικών πόρων , ούτως ώστε με την αξιοποίηση τους να σταματήσουμε το πισωγύρισμα των 110 ετών.

Αν πάλι δεν ευοδωθεί η συνδρομή της Ευρώπης , να απαιτηθούν εθνικοί πόροι άλλα άμεσα παρακάπτοντας τη γραφειοκρατία επιτέλους και δίνοντας λύση ακόμη και μαζί με τους κατοίκους με νόμιμους τρόπους γιατί πραγματικά η απελπισία έχει χτυπήσει κόκκινο…..

Και μην ξεχνάμε η τουριστική περίοδος άρχισε και οι λύσεις δεν υπάρχουν πουθενά,ούτε στο πολύπαθο παραλιακό μέτωπο , ούτε στην ενδοχώρα. Γρηγορείτε…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook