Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Λαμπρινού για τον Δήμο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός καλωσορίζει τον Νίκο Μπουνάκη στην “Δύναμη Πολιτών”.

Ο Νίκος Μπουνάκης  γιος του Γεωργίου Μπουνάκη και της Βικτωρίας Μπουνάκη-Στάθογλου, εμπόρων–βιβλιοπωλών, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1968, μεγάλωσε στις Αρχάνες και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη Φανουράκη και πατέρας δύο κοριτσιών, της Βικτωρίας-Μελίνας και της Ειρήνης.

Σπουδές Σπούδασε, Διοίκηση επιχειρήσεων (MBA), στην σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστήμιού Κύπρου, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (M.Sc), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αγροτική Πολιτική, Πολιτική Ποιότητας, Οικονομικά και Marketing Τροφίμων (Pg.Dip) στο University of Reading U.K(Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ). και Γεωπονία (B.Sc) στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, έχει ειδικευτεί στην Αμπελουργία-Οινολογία στο ερευνητικό κέντρο Casa 40 του VGR – Ιταλίας με ετήσια υποτροφία του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS -COMETT ΙΙ. Είναι κάτοχος του Diploma “Quality Management Technician” από τον European Organization for Quality καθώς και του Diploma “Quality System Organizer” από τον Swiss Association for Quality Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά.

Επαγγελματική Εμπειρία

Από το 1996 έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις βιομηχανικών προϊόντων ως διευθυντικό στέλεχος και από το 2002 ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, Marketing, ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.

Σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Proactive Α.Ε.–Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, την οποία είχε ιδρύσει το 2004.

Έχει εκπονήσει αυτοδύναμα είτε συμμετέχοντας σε ομάδες έργου, μελέτες Διοίκησης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, έρευνες αγοράς και Μελέτες σχεδίου Marketing για επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρησιακά σχέδια για την ένταξη επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά επενδυτικά προγράμματα.

Επίσης, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους τομείς Παραγωγής και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων ενώ είναι εταίρος της επιχείρησης «Βιβλιοχαρτεμπορική Μπουνάκη Ε.Ε.»

Το 2015 δημιούργησε με ομάδα ελαιοπαραγωγών την οργάνωση Creta Green Agro Farm «ΕΛΑΙΗ-ΑΡΧΑΝΕΣ», της οποίας είναι διαχειριστής και πρόεδρος.

Είναι μέτοχος και μέλος του ΔΣ EXTRADE GREEK FOOD MENTORS, εταιρείας επενδύσεων και συμμετοχών σε επιχειρήσεις τροφίμων.

Από το 2006 διδάσκει στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Κρήτης τα μαθήματα της Διασφάλισης ποιότητας και Marketing Αγροτικών προϊόντων, καθώς και στο πρόγραμμα οινολογίας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης το μάθημα Οικονομία και Marketing οίνου.

Επιστημονικές του εργασίες δημοσιεύτηκαν σε ιταλικά και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Πολιτική και κοινωνική δράση Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από νεαρή ηλικία, στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αρχανών με τον Δημοτικό συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, σημερινού Περιφερειάρχη Κρήτης. Έχει διατελέσει μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ).

Είναι πρόεδρος του Αθλητικού ομίλου Αρχανών ο «Γιούχτας»

Δήλωση υποψηφιότητας Νίκου Μπουνάκη με το δημοτικό συνδυασμό του Βασίλη Λαμπρινού:

“Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα δύναμη της Κρήτης αλλά και μια πόλη με στρατηγική σημασία για την ΝΑ Μεσόγειο.

Το ιστορικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και αξιακό φορτίο που κουβαλά, το καθιστά μια ισχυρή, δυναμική και ανταγωνιστική πόλη.

Πρωταγωνιστής του σύγχρονου Ηρακλείου είναι ένας και μοναδικός, ο Δημότης που θέλει να ζει σε ένα σύγχρονο Δήμο.

Ένας σύγχρονος Δήμος πρέπει να διαθέτει σχέδιο, μέθοδο και επαρκή πολιτική ηγεσία που να έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί τις προοπτικές για την ανάπτυξή του. Το Ηράκλειο έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα σύγχρονο επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημοτική αρχή να έχει όραμα και σχέδιο.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, δημιουργούμε το σύγχρονο Ηράκλειο: Έργο όλων των παραγωγικών, δημιουργικών, δημοκρατικών, μεταρρυθμιστικών και εκσυγχρονιστικών δυνάμεων.
 
Η τοπική αυτοδιοίκηση: Ή θα είναι θεσμικό αντίβαρο της κεντρικής γραφειοκρατικής, αναποτελεσματικής διοίκησης,

Ή θα αποτελεί προθάλαμο για την προώθηση και εξυπηρέτηση πολιτικών προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών.

Η πράξη και η εμπειρία μας έχει δείξει ότι στην πρώτη περίπτωση, υπηρετεί με συνέπεια την Κοινωνία των Πολιτών, ενισχύοντας την περαιτέρω.

Ενώ στη δεύτερη περίπτωση, υποτάσσεται στις φιλοδοξίες παραγόντων, εξυπηρετώντας και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η πολιτεία του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού απέδειξε ότι η απεξάρτηση του δήμου Ηρακλείου από τις ζημιογόνες παθογένειες έδωσε στην πόλη ανάσα.

Επέτρεψε να φυσήξει καθαρός, αναζωογονητικός άνεμος.

Προσέδωσε την απαιτούμενη αυθυπαρξία και αυτονομία.

Δημιούργησε τις συνθήκες για δημοκρατική λειτουργία και διαφάνεια.

Η παρουσία του κυρίου Βασίλη Λαμπρινού στο τιμόνι του δήμου αποτελεί μια μεγάλη τομή στη συνέχεια της πόλης του Ηρακλείου.

Το ήθος του, οι αρχές και οι αξίες του, η δημοκρατικότητα και οι ανοιχτοί του ορίζοντες, με έπεισαν ότι στην επικείμενη μάχη οφείλω και εγώ να είμαι δίπλα του.

Ο Βασίλης Λαμπρινός ενσαρκώνει την ανάγκη το Ηράκλειο να πάει μπροστά, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της παλινδρόμησης και της επιστροφής σε πρακτικές του παρελθόντος”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook