Διάκριση για την κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου και μαθητές του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αξού

Στο πλαίσιο σεμνής τελετής, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Περάματος, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, υποδέχθηκε και συνεχάρη την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου για την πρόκριση και την βράβευση της στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Καρδίτσας αλλά και τους 12 μαθητές του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αξού και τον δάσκαλο τους κ. Ηρακλή Κατσάρη για την κατάκτηση της 6ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Ρομποτικής που διεξήχθη πριν 15 ημέρες στην Αθήνα. 

«Το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου και το Δημοτικό Σχολείο Αξού, μέσα από τις επιτυχίες τους, όχι μόνο εκπροσώπησαν επάξια τον Μυλοπόταμο αλλά έκαναν περήφανη την τοπική κοινωνία» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κόκκινος για να συμπληρώσει «Πρόκειται για την απόλυτη απάντηση σε όλους όσοι πιστεύουν πως ο σύγχρονος Μυλοπόταμος δεν είναι εξωστρεφής και δεν επενδύει στην νέα γενιά. Τουναντίον, με πρωτοβουλίες δικές μας, με εμπιστοσύνη στους φορείς και στήριξη κάθε αξιόλογης προσπάθειας, επιτυγχάνουμε αποτελέσματα όπως αυτά, τα οποία αποτελούν προϊόν της σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς που προωθεί η Δημοτική Αρχή στους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους συντελεστές των δύο επιτυχημένων αποστολών του Μυλοποτάμου.»

Το Δημοτικό Σχολείο Αξού πήρε την 6η θέση μεταξύ 1177 σχολείων από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ιδιωτικά κολλέγια και μεγάλα φροντιστήρια ρομποτικής. Με την ευκαιρία της βράβευσης τους από το δήμο οι 12 μαθητές και ο δάσκαλος τους, παρουσίασαν την κατασκευή τους, με θέμα «Το έξυπνο Μιτάτο» εντυπωσιάζοντας για ακόμα μία φορά με την πρωτότυπη δουλειά τους, η οποία αποτελεί πρόταση για το πώς μπορεί να εξελιχθεί με σύγχρονα μέσα η παραγωγική εργασία του κτηνοτρόφου. 

Το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου προκρίθηκε μεταξύ 26 ερασιτεχνικών θιάσων και δημοτικών θεάτρων της χώρας στις 8 θεατρικές ομάδες που έφτασαν στο τελικό διαγωνιστικό μέρος του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας με το έργο «Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη. Διαγωνίστηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου και σύμφωνα με τους συντελεστές του Φεστιβάλ, η προσέλευση του κοινού εκείνο το βράδυ έσπασε όλα τα ρεκόρ των 35 χρόνων του θεσμού. Για την παράσταση απέσπασε Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου η Ρία Μπαγιαρτάκη που ερμήνευσε το ρόλο της Κυρίας Μπόηλ ενώ έπαινος ερμηνείας απονεμήθηκε στην Γεωργία Γαλλιάκη για τον ρόλο της Μόλυ Ράλστον. 

Στην τιμητική εκδήλωση στο Δημαρχείο Περάματος παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και υπεύθυνος των τομέων Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος, οι Αντιδήμαρχοι Μυλοποτάμου κ. Μανώλης Σκλαβάκης, Μιχάλης Σαρρής, Γιάννης Νύκταρης και Γιώργης Καφφάτος καθώς επίσης γονείς των μαθητών της Αξού, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αξού κ. Στέλιος Πατελάρος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αχλαδέ κ. Τάκης Πολυμήλης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook