«Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της Ευρώπης  είναι προετοιμασμένος για ένα Brexit χωρίς συμφωνία», λέει ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό 

Έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για να προστατευθεί ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της Ευρώπης στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία διαζυγίου, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, περιλαμβανομένης της περίπτωσης μιας εξόδου χωρίς συμφωνία, για να διασφαλιστεί ότι τα συμβόλαια θα συνεχίσουν να τηρούνται και είναι προστατευμένοι οι πελάτες του χρηματοπιστωτικού κλάδου», δήλωσε ο Βιλερουά στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«H Βρετανία οδεύει προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία», λέει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών 

Η Βρετανία οδεύει προς μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία επί των όρων του διαζυγίου μετά την κατ’ επανάληψη άρνηση των Βρετανών βουλευτών να εγκρίνουν μια συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

«Οι Βρετανοί επέλεξαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εναπόκειται σε αυτούς να βρουν τρόπους για μια συμφωνία. Για την ώρα δεν μπορούν να βρουν αυτή τη συμφωνία, άρα οδεύουμε προς ένα Brexit άνευ συμφωνίας», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους αφού παρουσίασε το νέο του βιβλίο για την Ευρώπη.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook