Ένας πρώτος κύκλος επαφών και επισκέψεων σε δομές κοινωνικής πρόνοιας, που περιλάμβανε το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ, το ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη», την ΕΛΕΠΑΠ, το Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, κλείνει σήμερα. 

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της παράταξης για τον Δήμο Χανίων "Πρωτοβουλία ΠΟλιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτα ο Άνθρωπος" στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

"Είναι σπουδαία η ευκαιρία που μας δίνει ο προεκλογικός αγώνας να ακούσουμε από κοντά τα προβλήματα και να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την τόσο σημαντική δουλειά που κάθε μέρα φέρνουν σε πέρας οι εργαζόμενοι στις δομές πρόνοιας. Αν και διαφορετικές δομές, δημόσιες ή ιδιωτικές, μικρής δυναμικής ή μεγάλης, υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα. Κοινό είναι το χαμόγελο στα πρόσωπα των περισσοτέρων εργαζομένων, οι οποίοι στην καθημερινότητά τους βιώνουν όσα οι περισσότεροι από εμάς δεν βιώνουμε σε μια ζωή. Κοινή και η φιλοξενία που μας έδειξαν. Τους ευχαριστούμε και για τα δύο, ως πολίτες πάνω από όλα. Και συστήνουμε στους συμπολίτες μας να επισκεφτούν τέτοιες δομές γιατί εκεί χτυπά η καρδιά της κοινωνίας και της ανθρωπιάς.

Υπάρχουν και κοινά προβλήματα, όπως το αδιέξοδο στις επιχορηγήσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση, το έλλειμμα αιρετών που να πάρουν πάνω τους λύσεις σε γραφειοκρατικά κωλύματα, το μεγάλο αδιέξοδο που περιμένει τους περισσότερους ωφελούμενους όταν τελειώνουν τα προγράμματα κατάρτισης ή η ημερήσια φροντίδα. Μετά τι; Όσα κι αν δώσουν οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, οι διοικήσεις, απαιτείται επίμονη συνέργεια μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικής κοινότητας, αλλά κυρίως η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, για να μπορέσει να καρπίσει η τόση δουλειά και το τόσο μεράκι που συναντήσαμε. 

Μετά από αυτόν τον κύκλο επισκέψεων στερεώσαμε την προτεραιότητά μας στην κοινωνική πολιτική, την πεποίθησή μας ότι η πολιτική βούληση είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει πράξεις. Νιώσαμε βαθιά γιατί πιστεύουμε και υποστηρίζουμε: «Πρώτα ο Άνθρωπος»."Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook