Τις προτάσεις της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το Νέο Ποινικό Κώδικά και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, συζήτησαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης, κ.κ. Στέλιος Καρακούδης (πρόεδρος), Πέτρος Ζερβάκης (γενικός γραμματέας) και Γιάννης Μαραβελάκης (μέλος),  με τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

Επίσης συζητήθηκαν οι θετικές επιδράσεις του νέου Κ.Ο.Κ. στην καθημερινή οδηγική συμπεριφορά των πολιτών ενώ οι εκπρόσωποι της Ένωσης κατέθεσαν τις απόψεις τους για παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τον Κώδικα Οδικής Συμπεριφοράς. 

Αναφορικά με τα μισθολογικά ζητήματα που συζητήθηκαν, οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών, ανέφεραν στον κ. Βαρδάκη, ότι συνεχίζουν να διεκδικούν την πλήρη μισθολογική τους  αποκατάσταση ως προς επιδόματα και δώρα, παρόλο που η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά τον περασμένο Δεκέμβριο και κατέβαλε το μεγαλύτερο μέρος των διαφορών των αποδοχών τους, σύμφωνα με τις περικοπές που είχαν υποστεί το 2012. 

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις της Ένωσης για την τροποποίηση του Ποινικού κώδικα στο αρμόδιο Υπουργείο, με στόχο, όπως συνέβη και με τον νέο Κ.Ο.Κ., οι οποιεσδήποτε αλλαγές να έχουν θετικό αντίκτυπο στο αίσθημα ασφαλείας του πολίτη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook