Ένας 59χρονος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο σε περιοχή που εκτελούνταν τεχνικά έργα

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τετάρτης, στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο Χανίων, η εκδίκαση της υπόθεσης για το τροχαίο που είχε συμβεί το 2014 στο Μόδι, του δήμου Πλατανιά και το οποίο στοίχισε τη ζωή σε έναν 59χρονο άνδρα. 

Η δίκη ξεκίνησε με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι των έργων αποχέτευσης που ήταν σε εξέλιξη τον Ιούλιο του 2014, όταν και έγινε το τροχαίο.

Η έδρα εξέτασε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο, την πορεία των εργασιών και κατά πόσο είχαν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα, αν υπήρχαν δηλαδή πινακίδες, φωτισμός, σημάνσεις κλπ. 

Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ότι υπήρχε ταμπέλα σε εμφανές σημείο που προειδοποιούσε τους οδηγούς για τα έργα στο σημείο και ότι η ασφαλτρόστρωση είχε ξεκινήσει αρκετές ημέρες πριν γίνει το ατύχημα. 

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του εργοδηγού, του διευθύνοντα συμβούλου, του τεχνικού ασφαλείας της εταιρείας. 

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο είχε συμβεί το βράδυ της Τρίτης 1 Ιουλίου του 2014, στον κεντρικό δρόμο του Μοδίου, σε σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη έργα αποχέτευσης, όταν ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του δικύκλου με αποτέλεσμα να χτυπήσει πάνω σε τοιχίο σπιτιού και να τραυματιστεί θανάσιμα.  

Μετά το τροχαίο οι Αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονταν στα έργα.

Η φωτογραφία είναι από το σημείο που είχε γίνει το τροχαίο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook