‘Ενοχο έκρινε το Μικτό ορκωτό δικαστήριο τον έναν από τους τρεις κατηγορούμενους για το θάνατο ενός 59χρονου, μετά από τροχαίο στο Μόδι το 2014. 

Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που πραγματοποιούσε έργα αποχέτευσης στο σημείο  που έγινε το τροχαίο το βράδυ της Τρίτης 1 Ιουλίου του 2014, όταν ο 59χρονος τράκαρε με το δίκυκλο του και σκοτώθηκε. 

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή, ενώ έκρινε αθώους τους άλλους δύο κατηγορουμένους, εργαζόμενους στην ίδια εταιρεία.

Τι προηγήθηκε σήμερα στη δίκη

Η δίκη συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα με τις καταθέσεις των τριών κατηγορουμένων, του εργοδηγού, του διευθύνοντα συμβούλου και του τεχνικού ασφαλείας της εταιρείας, η οπιοία πραγματοποιούσε έργα αποχέτευσης στο σημείο που τράκαρε με το δίκυκλο του και σκοτώθηκε, ο άτυχος 59χρονος.

Η έδρα εξέτασε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο, την πορεία των εργασιών και κατά πόσο είχαν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα, αν υπήρχαν δηλαδή πινακίδες, φωτισμός, σημάνσεις κλπ. 

Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους, αναγνωρίζοντας τους όμως ελαφρυντικά. 

Το δικαστήριο τελικά έκρινε ένοχο τον έναν από τους τρεις κατηγορουμένους επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook