Ξεκίνησε την Τετάρτη (03/04) το “Χανιά όπεν 2019”, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων και της Ακαδημίας Αντισφαίρισης Χανίων.

Το μεσημέρι με αφορμή την έναρξη του πανελληνίου τουρνουά τένις παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΟΑΧ.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΟΑΧ:

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων παρατέθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι με αφορμή την έναρξη του πανελλήνιου τουρνουά τένις “Χανιά όπεν 2019”.

Ο Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης εκ μέρους του διοργανωτή, ΟΑΧ, καλωσόρισε τους αθλητές και γενικότερα τις αποστολές, που θα παραμείνουν στα Χανιά μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, μιας και η πραγματοποίηση του μεγάλου τελικού είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή. Εκ μέρους των παικτών μίλησαν τρεις από τους καλύτερους παίκτες που λαμβάνουν μέρος, οι Χάρης Καπόγιαννης, Λευτέρης Θεοδώρου και Σπύρος Ναούμ.

Ξεκινώντας ο κ. Τσιλιμιγκάκης τόνισε ότι, «με μεγάλη χαρά ξεκινάμε στα Χανιά το τουρνουά “Χανιά όπεν 2019”, ένα τουρνουά το οποίο θα κρατήσει αμείωτο ενδιαφέρον των φιλάθλων αλλά και των αθλητών που λαμβάνουν μέρος. Την Κυριακή θα έχουμε την κορύφωση, με την πραγματοποίηση του τελικού. Θέλουμε να καλωσορίσουμε στην πόλη μας όλους τους παίκτες και τις αποστολές. Ευχόμαστε η διαμονή τους να είναι η καλύτερη δυνατή και σε αυτό θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε από την πλευρά μας και εμείς στο μέτρο του δυνατού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνδιοργανωτές, την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την Ακαδημία Αντισφαίρισης Χανίων.

Επίσης, τους χορηγούς μας οι οποίοι έδειξαν αποφασιστικά και έμπρακτα το ενδιαφέρον τους προκειμένου αυτό το τουρνουά να είναι υψηλού επιπέδου. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα επιδιώξουμε όλοι οι αθλητές να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο και τους νεαρούς αθλητές του τένις ώστε να γνωρίσουν τα μυστικά του αθλήματος. Καλούμε όλη την κοινωνία των Χανίων να βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Αντισφαίρισης προκειμένου να παρακολουθήσει ένα τουρνουά το οποίο είναι το καλύτερο που υπάρχει σε επίπεδο Κρήτης. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να διεκδικήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα πρέπει να περάσει από τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα έχουμε διάφορα events. Θα έχουμε μαζί μας την Wilson που στηρίζει έμπρακτα το τουρνουά και καλούμε, μικρούς και μεγάλους, φίλους του τένις και του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων να παραστούν στους αγώνες. Την ημέρα του τελικού, ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων θα βοηθήσει οικονομικά το “Χαμόγελο του Παιδιού” δίνοντας μια άλλη διάσταση σε αυτό το τουρνουά».

Ακολούθως, ο Χάρης Καπόγιαννης που είχε κερδίσει το προηγούμενο τουρνουά που είχε διοργανώσει το 2016 ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων σημείωσε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους χορηγούς για τη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις, είναι και σπάνιο μάλιστα, αφού μας δίνεται η ευκαιρίες να δείχνουμε τις δυνατότητές μας.

Είχα έρθει στα Χανιά και το 2016 και είχα μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος και αυτός είναι και ο λόγος που ξαναήρθα. Ο στόχος μου είναι να παίξω όσο καλύτερα γίνεται και… βλέπουμε. Θέλω να βγω πρώτος, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Λευτέρης Θεοδώρου, που έρχεται για πρώτη φορά σε αγώνες στα Χανιά, λέγοντας τα εξής: «Είναι ωραίο που είμαστε στην Κρήτη και γίνεται αυτό το τουρνουά στα Χανιά. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στα Χανιά, βλέπω ότι υπάρχει οργάνωση και έχω ακούσει από παλιά ότι είναι καλά. Οι στόχοι μου είναι να παίξω πάλι με τον Χάρη (Καπόγιαννη) στον τελικό και αυτή τη φορά να κερδίσω».

Δηλώσεις, τέλος, έγιναν από τον Σπύρο Ναούμ, με το νεαρό τενίστα να τονίζει τα εξής: «Αυτή τη στιγμή σπουδάζω στην Αθήνα και παρότι είμαι από τα Χανιά και ξεκίνησα, έμαθα τένις στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων, ήρθα για να λάβω μέρος στο τουρνουά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων, την Ακαδημία Αντισφαίρισης Χανίων και όλους τους χορηγούς. Νιώθω τυχερός που παίζω αυτή την εποχή τένις, που είναι μια εποχή άνθισης του αθλήματος στην Ελλάδα λόγω του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και κάποιων άλλων αθλητών. Ο δικός μου στόχος είναι να παίξω όσο καλύτερα γίνεται και να υπερβώ τον εαυτό μου με στόχο την 1η θέση».

Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Με συναρπαστικές μάχες και πλούσιο θέαμα ξεκίνησε την Τετάρτη (3/4) το πανελλήνιο τουρνουά τένις “Χανιά όπεν 2019” .

Οι πρώτοι αγώνες για το κυρίως ταμπλό πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΧ, με έξι παίκτες να “σφραγίζουν” την πρόκριση για τους “16”.

Πρόκειται για τους Χρ. Κεϊσίδη, Σπ. Ναούμ, Αλεξ, Κουτσοθανάση, Αντ. Τσαγλιώτη, Χαρ. Φούζα και Αντ. Ματσαμάκη, που μαζί με δέκα ακόμα αθλητές που πέρασαν “bye” στον επόμενο γύρο θα έχουν την ευκαιρία να μονομαχήσουν στους αγώνες που ακολουθούν την Πέμπτη (4/4).

Συγκεκριμένα, τέσσερα ζευγάρια θα μονομαχήσουν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΧ και άλλοι τόσοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα γήπεδα της Ακαδημίας Αντισφαίρισης (ΑΑΧ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
ΦΑΣΗ “32”

• Κεϊσίδης Χρίστος (ΑΣ Ορφέας Λάρισας) – Ιατρόπουλος Δημήτρης (ΣΑ Ραφήνας) 2-0 (6-2, 6-1)

• Ναούμ Σπυρίδων (ΟΑ Χανίων) – Καραχάλιος Αγγελος (ΟΑ Χανίων) 2-0 (6-3, 6-2)

• Κουτσοθανάσης Αλέξανδρος (ΟΑ Γλυφάδας) – Βαρβεράκης Γεώργιος (ΟΑ Χανίων) 2-0 (6-0, 6-1)

• Τσαγλιώτης Αντώνιος (ΟΑ Ρεθύμνου) – Ζέρβας Σπυρίδων (ΝΟ Θεσσαλονίκης) 2-0 (6-1, 6-0)

• Φούζας Χαράλαμος (ΑΟ Πεύκης TIE BREAK) – Τσαρκνιάς Νικόλαος (ΟΑ Αριγδαίας) 2-0 (6-1, 6-0)

• Ματσαμάκης Αντώνιος (ΟΑ Χανίων) – Βουρδουμπάς Στυλιανός (ΟΑ Χανίων) 2-0 (6-1, 6-1)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΑΣΗΣ “16” (Πέμπτη 4/4)

• 14:00 (ΟΑΧ): Καπογιάννης Χαράλαμπος (Ηράκλειο ΟΑΑ) – Κεϊσίδης Χρίστος (ΑΣ Ορφέας Λάρισας)

• 14:00 (ΟΑΧ): Καπίρης Σταμάτης (ΑΟΑ Ηλιούπολης) – Σοκορέλης Αντώνιος (ΟΑ Χανίων)

• 15:30 (ΟΑΧ): Σελεπές Φραγκίσκος (ΑΝΟ Γλυφάδας) – Ναούμ Σπυρίδων (ΟΑ Χανίων)

• 15:30 (ΟΑΧ): Κουτσοθανάσης Αλέξανδρος (ΟΑ Γλυφάδας) – Καβαλλάς Θεόδωρος (ΓΣ Ηλιούπολης)

• 14:00 (ΑΑΧ): Τσαρκνιάς Στέργιος (ΟΑ Αριγδαίας) – Περδικογιάννης Στυλιανός (ΟΑ Αθηνών)

• 14:00 (ΑΑΧ): Ζερβουδάκης Βίκτωρ (ΟΑ Σούδας) – Τσαγλιώτης Αντώνιος (ΟΑ Ρεθύμνου)

• 15:30 (ΑΑΧ): Κυρίτσης Σταύρος (ΑΚΑ Μαραθώνα) – Φούζας Χαράλαμος (ΑΟ Πεύκης TIE BREAK)

• 15:30 (ΑΑΧ): Θεοδώρου Ελευθέριος (ΑΟΑ Φιλοθέης) – Ματσαμάκης Αντώνιος (ΟΑ Χανίων)

ΤΑ ΔΙΠΛΑ

Στα διπλά, οι πρώτοι αγώνες για το κυρίως ταμπλό θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη το απόγευμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει παιχνίδια σε Χανιά (ΟΑΧ) και Αγ. Αποστόλους (ΑΑΧ) είναι το εξής:

(Πέμπτη 4/4)

• 19:00 (ΟΑΧ): Βαρβεράκης (ΟΑ Χανίων) / Καραχάλιος (ΟΑ Χανίων) – Κουτσοθανάσης Αλέξανδρος (ΟΑ Γλυφάδας) / Καβαλλάς Θεόδωρος (ΓΣ Ηλιούπολης)

• 19:00 (ΟΑΧ): Ιατρόπουλος Δημήτρης (ΣΑ Ραφήνας) / Κυρίτσης Σταύρος (ΑΚΑ Μαραθώνα) – Ναούμ Σπυρίδων (ΟΑ Χανίων) / Ματσαμάκης Αντώνιος (ΟΑ Χανίων)

• 19:00 (ΑΑΧ): Τσαρκνιάς Στέργιος (ΟΑ Αριγδαίας) / Τσαρκνιάς Νικόλαος (ΟΑ Αριγδαίας) – Θεοδώρου Ελευθέριος (ΑΟΑ Φιλοθέης) / Περδικογιάννης Στυλιανός (ΟΑ Αθηνών)

• 19:00 (ΑΑΧ): Καπίρης Σταμάτης (ΑΟΑ Ηλιούπολης) / Καπογιάννης Χαράλαμπος (Ηράκλειο ΟΑΑ) – Κεϊσίδης Χρίστος (ΑΣ Ορφέας Λάρισας) / Τσαγλιώτης Αντώνιος (ΟΑ Ρεθύμνου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook