Μέσα σε μια νύχτα κάτοικοι της περιοχής του Αλικιανού κατασκεύασαν και πάλι τον πρόχειρο δρόμο που «γεφυρώνει» το ποτάμι – Δεκάδες κάτοικοι στον Κερίτη σε νέα  “επιχείρηση” διάνοιξης δρομου

Μετά την τελευταία κακοκαιρία που κατέστρεψε τον αυτοσχέδιο δρόμο που άνοιξαν κάτοικοι στον Κερίτη  χθες το βράδυ, κάτοικοι, πήραν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους, ξανανοίγοντας τη διάβαση, παράλληλα στην ιστορική γέφυρα που κατέρρευσε στην θεομηνία του Φεβρουαρίου.

Όπως είχαν κάνει τη νύχτα της 23ης Μαρτίου, που μετά από ολονύχτιες εργασίες, με δικά τους μηχανήματα και έξοδα, άνοιξαν την πρόχειρη διάβαση,  έτσι και χτες, δεκάδες κάτοικοι, από νωρίς το βράδυ, συγκεντρώθηκαν στο ποτάμι συμμετέχοντας στις νεές εργασίες “διάνοιξης”  του δρόμου.

Οι κάτοικοι με αυτόν τον τρόπο, για ακόμη μια φορά προσπαθούν να δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται, λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας του Κερίτη και της μη αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης του Αλικιανού με και από τα Χανιά.

Στην διάρκεια των εργασιών επανατοποθετήθηκαν οι μεγάλοι σωλήνες που είχαν παρασυρθεί απο τα νερά του ποταμού στην τελευταία βροχόπτωση προκειμένου να περνούν τα νερά κάτω απο τον “δρόμο”, ενώ όπως φαίνεται και στην φωτο, τοποθετήθηκαν και μεγάλοι τσιμεντένιοι σωλήνες για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Υπενθυμίζεται, οτι ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, για την κατασκευή του αυτοσχέδιου δρόμου στον Κερίτη, με τους κατοίκους να αντιδρούν έντονα, διαμηνύοντας οτι είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή, καθώς κατά τα λεγόμενά τους, έχει επιδείξει κωλυσιεργία στο θεμα της αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης του Αλικιανού ενώ περνώντας στην αντεπίθεση είχαν ζητήσει την επέμβαση εισαγγελέα, για να διαπιστωθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην κατάρρευση της γέφυρας. 

Να σημειωθεί πως έχουν ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την τοποθέτηση απο τον στρατό της γέφυρας “Μπέλει” σε κοντινή απόσταση στην θέση “Μέσα Βλάτος” που θα “γεφυρώσει” τον Κερίτη ποταμό. 

Για την τοποθέτηση της γέφυρας χρειάζονται γεωτρήσεις ώστε να βρεθεί που θα μπουν τα βάθρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η “στρατιωτική” γέφυρα θα αποτελείται απο τα στοιχεία της γέφυρας που τοποθετήθηκε στον Πλατανιά ενώ επιπλέον θα έρθουν και άλλα στοιχεία απο την Αθήνα καθώς θα έχει μεγαλύτερο μήκος.

Όλα αυτά θα γίνουν όταν ξεκινήσει το έργο αποκατάστασης της γέφυρας του Ιάρδανου στον Πλατανιά οπότε και θα αφαιρεθεί η γέφυρα “Μπέλει” που τοποθετήθηκε εκεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook