Ο Δήμος Πλατανιά  και  το ΝΠΔΔ του Δήμου, διοργανώνουν την 12η Πεζοπορία  στην  Τ.Κ. Δρακώνας της Δ.Ε Κολυμβαρίου την  Κυριακή 7 Απριλίου 2019”.

Το Νομικό Πρόσωπο  του Δήμου Πλατανιά  ,σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά  και τους τοπικούς φορείς, της Τ.Κ.  Δρακώνας, διοργανώνουν την 12η Πεζοπορία, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019,  στη ΔΡΑΚΩΝΑ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ.

Πρόγραμμα πεζοπορίας

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από την πλατεία  της Δρακώνας  στις 5.00μ.μ. 

Η κυκλική διαδρομή , 3.6 χιλιομέτρων , θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού και δια μέσου ενός καταπράσινου τοπίου , από αγροτικό δρόμο δίπλα στο ρέμα , θα φτάσουμε στον οικισμό των ΓΕΡΑΚΙΑΝΩΝ , με θέα σε όλο τον κόλπο των Χανίων και από εκεί θα επιστρέψουμε στην πλατεία της Δρακώνας . Στην διαδρομή θα συναντήσουμε το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ενώ υπάρχει και το εξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου, με θαυμάσιες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα μ.χ. Η Δρακώνα υπήρξε και έδρα του Επισκόπου Κισσάμου, γύρω στο 1870, όπου σώζεται και το Επισκοπείο. Επίσης είναι η γενέτειρα του οπλαρχηγού και αρχηγού της επαρχίας Κισσάμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΑΚΩΝΙΑΝΟΥ στην επανάσταση του 1821. 

Παρακαλούμε να φοράτε παπούτσια περιπάτου . Η διαδρομή είναι η μισή σε αγροτικό δρόμο και η υπόλοιπη σε άσφαλτο, σε μία ήπιας δυσκολίας διαδρομή.

Θα μας συνοδεύσει, όπως και πέρυσι, το τμήμα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, υποστηρίζοντας την υγειονομική κάλυψη της δράσης. 
Κατά την επιστροφή θα μας περιμένει κέρασμα από τους κατοίκους . 

Επόμενη πεζοπορία , προγραμματίζεται για την Κυριακή 14 Απριλίου, στην περιοχή της Τ.Κ. ΝΟΧΙΩΝ , σε μια ωραία διαδρομή και επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της ενορίας και στο εργαστήριο αγγειοπλαστικής “Γαία”, με παράδοση στην κατασκευή λαϊνας & στάμνας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook