Συνεχίζονται οι  οργανωμένες  Ιατρικές επισκέψεις σε Σχολικές Μονάδες

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της  Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στοχεύοντας στην προαγωγή της υγείας στο παιδί και την οικογένεια και κατόπιν έκδοσης ειδικής άδειας εισόδου στις Σχολικές Μονάδες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όπως και όλων των σχετικών εγκρίσεων από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων συνεχίζει τις οργανωμένες  Ιατρικές επισκέψεων σε Σχολικές Μονάδες.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το 6/Θέσιο Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά όπου υλοποιήθηκε πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση στους 45 μαθητές του. Την Κινητή Μονάδα στελέχωσαν οι εθελοντές, ιδιώτες Ιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κα Βαρδουλάκη – Ρόστουμ Ελένη, Παιδίατρος και η κα. Αικατερίνη Αποστολάκη, Οδοντίατρος. Η εξέταση από την Οδοντίατρο περιλάμβανε εκπαίδευση και έλεγχο ατομικά της στοματικής υγιεινής των μαθητών με επικέντρωση στην πρόληψη των νόσων της στοματικής κοιλότητας. Επιπροσθέτως επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ροδοβανίου του Δήμου Καντάνου – Σελίνου , όπου υλοποιήθηκε πρωτοβάθμια Ιατρική εξέταση στους 17 μαθητές τους.

Την Κινητή Ιατρική Μονάδα στελέχωσε η εθελοντής, ιδιώτης Ιατρός του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κα Βαρδουλάκη – Ρόστουμ Ελένη, Παιδίατρος σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου. Η ιατρική εξέταση από την Παιδίατρο και στις δύο Σχολικές Μονάδες περιλάμβανε: έλεγχο ζωτικών σημείων, έλεγχο αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου, ακρόαση καρδιάς, πνευμόνων, έλεγχο βάρους, ύψους, έλεγχο ιστορικού εμβολιασμού, εξέταση με ωτοσκόπιο. Να σημειωθεί, επίσης, ότι  το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο προσέφερε στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων οδοντόκρεμες και οδοντόπαστες, για να δοθούν στους μαθητές, με κίνητρο την σωστή στοματική υγιεινή, ευγενής χορηγία και υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση».    

 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, σημείωσε: «Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η πραγματοποίηση πρωτοβάθμιας Ιατρικής εξέτασης και πρωτογενούς πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας, η ενημέρωση Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών για την σημασία της πρόληψης, της προαγωγής προτύπων υγιούς διαβίωσης και γενικότερα η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πολλές οι ευχαριστίες μας στους εθελοντές Ιατρούς που στελέχωσαν και αυτές τις εξορμήσεις της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Μητροπόλεως μας, πρωτίστως όμως προς τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης δίδει δυνατότητα ωφέλειας και πρόσβασης στην υγεία σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας, οι οποίοι ωφελούνται μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας. Ευχαριστούμε, επίσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» δια την διαχρονική στήριξη του εις το έργο του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου ως επίσης και τις Μινωϊκές Γραμμές ΑΝΕ για την πολύτιμη αρωγή τους, κάλυψης των λειτουργικών αναγκών και εξόδων κίνησης της Μονάδας. Στους δύσκολους και άφωτους καιρούς μας των πάσης φύσεως κρίσεων και αδιεξόδων, η Εκκλησία απαντά με έργα αγάπης οδηγώντας τον άνθρωπο σε φωτεινά ξέφωτα και διέξοδα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook