Δεν μας αφορά η διάβαση στον Κερίτη – Πριν το Πάσχα η τοποθέτηση της γέφυρας Μπέλεϋ στον Αλικιανό επιμένει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

“Αυτό δεν αφορά πλέον την Αντιπεριφέρεια, είναι θέμα άλλων θεσμικών φορέων. Εμείς προχωρούμε σε αυτά που εξαγγείλαμε και τρέχουμε να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει. Τα υπόλοιπα είναι θέμα άλλων να τα δούνε πια. Δεν αφορούν πλέον την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων”. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, κληθείς να σχολιάσει την εκ νέου διάνοιξη από τους κατοίκους, αυτοσχέδιου δρόμου στον Αλικιανό, παράλληλα στην ιστορική γέφυρα που κατέρρευσε, στον Κερίτη.

Ο κ. Βουλγαράκης, δεν θέλησε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο θέμα που κυριαρχεί σημέρα στην περιοχή, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων στο σημειο που αναμένεται να τοποθετηθεί γέφυρα Μπέλεϋ γαι την οδική σύνδεση του Αλικιανού με τις γύρω περιοχές και τα Χανιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων σημείωσε οτι είναι συνεπής στις υποσχέσεις του οτι θα γίνει οτι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να τοποθετηθεί η γέφυρα Μπέλεϋ στον Αλικιανό, προσθέτοντας οτι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ενώ σήμερα θα γίνουν οι δοκιμαστικές γεωτρήσεις για να διερευνηθεί πως θα στηθούν τα βάθρα. Την ίδια ώρα, γίνονται εργασίες στον οδικό δίκτυο για τη σύνδεση της γέφυρας με το επαρχιακό δίκτυο.

Ο κ. Βουλγαράκης επέμεινε και σήμερα στις δηλώσεις του, οτι αν δεν προκύψουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η γέφυρα θα έχει τοποθετηθεί πριν το Πάσχα και αυτό αποτελεί στόχο της ΠΕ Χανίων, μαζί με την διάνοιξη δρόμου στο Πατελάρι – Κουφό που θα συνδέει τα χωριά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, πρόσθεσε οτι ως αρμόδια αρχή η Αντιπεριφέρεια Χανίων, “αγωνιά” όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους κάθετους άξονες που οδηγούν στις τουριστικές περιοχές, και ακολούθως η αποκατάσταση των δύο μεγάλων ποταμών, του Κερίτη και του Ταυρωνίτη.

Όπως είπε όλες αυτές οι εργασίες γίνονται ταυτόχρονα με τη συμμετοχή 100 μηχανημάτων  και 30 εργολάβων που εργάζονται πυρετωδώς για την επαναφορά του νομού σε συνθήκες κανονικότητας, όσον αφορά τις υποδομές που επλήγησαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook