Στη νέα παράταξη “Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρας” επικεφαλής θα είναι ο Γρηγόρης Αρχοντάκης με τον Νάνσυ Αγγελάκη να έχει ουσιαστικό λόγο και έργο πριν και μετά τις εκλογές

Στην πρώτη κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της απόφασης να συμπορευθούν με κοινό ψηφοδέλτιο, οι επικεφαλείς των δύο πρώην παρατάξεων “Μαζί για τα Χανιά” και “Χανιά η επόμενη ημέρα” ο Γρηγόρης Αρχοντάκης και η Νάνσυ Αγγελάκη, αναφέρθηκαν κυρίως στα βασικά κριτήρια που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά και οι δύο μπορεί να έχουν διαφορετική κοινωνική αναφορά και διαφορετική πορεία στα Aυτοδιοικητικά δρώμενα, αλλά έχουν πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά “στον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε – και φυσικά θα χειριστούμε και στο μέλλον- τα τοπικά θέματα.”

Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά στα οποία αναφέρθηκαν είναι τα ακόλουθα: 

“Ο προγραμματικός μας λόγος συμπίπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό κάτι που ευνοεί τη διαδικασία της σύγκλισης. Ακόμα και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση διαφορετικών θεμάτων, όπου ένας από τους δύο δεν έχει ιδιαίτερη άποψη και εμπειρία την έχει ο άλλος. Αυτό σημαίνει πως αλληλοσυμπληρωνόμαστε θεματικά δημιουργώντας -πάντα κατά την άποψή μας – ένα σοβαρό και ποιοτικό σύνολο.

Θεωρούμε πως δεν έχουμε δεσμεύσεις, κινούμαστε έξω και μακριά από κομματικές ή άλλου είδους επιρροές. 

Πιστεύουμε πως υπήρξαμε σε σημαντικό βαθμό αποτελεσματικοί στην πορεία μας σε αυτοδιοικητικά δρώμενα, σε διαφορετικές περιόδους και από διαφορετικές θέσεις.

Οι Ομάδες μας στήριξαν και στηρίζουν την απόφασή μας, κάτι που επιπλέον δείχνει ότι η συνεργασία μας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και με αμιγώς ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

Αναγνωρίζουμε και οι δυο την αναγκαιότητα διάθεσης ευρύτερων συγκλίσεων και εξαιτίας του ότι αυτές είναι απαραίτητες λόγω του «Κλεισθένη». Επίσης, πιστεύουμε ότι εάν θέλουμε να κάνουμε ουσιαστικά πράγματα για το Δήμο μας, πρέπει να ξεκινήσουμε με μια συναινετική διάθεση. Πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι και έπειτα όλοι οι άλλοι. Παραμερίζοντας προσωπικούς εγωισμούς και κάθε διάθεση παραγοντισμού.”    

Και οι δύο τόνισαν πως η συμπόρευση έγινε αποδεκτή και από τις δύο ομάδες και τους υποψηφίους τους κάτι που όπως είπαν δείχνει πως η συμπόρευση έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα φανούν και μετά τις εκλογές.

Σε ότι αφορά στο ποιός απο τους δύο θα είναι επικεφαλής της νέας παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρας” ξεκαθάρισαν πως υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο κ. Αρχοντάκης ενώ η κα Αγγελάκη θα έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετεκλογικά.

Στο μεταξύ απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το αν η κα Αγγελάκη έχει συζητήσει τις συγκεκριμένες εξελίξεις με τον επικεφαλής της νυν παράταξης στην οποία συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο και πρωην Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, η κα Αγγελάκη ανέφερε ότι στήριξε την διαδρομή του κ.Σκουλάκη 

“και στα εύκολα και στα δύσκολα, πιστεύω στο έργο του, συνεχίζω την διαδρομή του όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική…..Είμαι περήφανη για την διαδρομή που ακολούθησα, θεωρώ ότι συμμετείχα σε μιαν ομάδα που έφερε αποτελέσματα…”

Ιδάιτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η αναφορά του Γρηγόρη Αρχοντάκη στον Μανώλη Σκουλάκη. Όπως επεσήμανε ο κ. Αρχοντάκης ενώ ήταν “αντίπαλοι” στις δημοτικές εκλογές του 2010 και σε μιαν έντονη προεκλογική περίοδο, ο ίδιος το βράδυ των εκλογών πήγε στο προεκλογικό κέντρο του νικητή Μανώλη Σκουλάκη και τον συνεχάρη, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Όπως είπε ο κ.Αρχοντάκης, σέβεται την διαδρομή του κ. Σκουλάκη και θεωρεί πως άφησε δύο πολύ σημαντικά έργα στα Χανιά, τα οποία δεν έχουν αναγνωρισθεί στο μέγεθος που πρέπει.

Το ένα είναι η περιοχή και το πάρκο των Αγίων Αποστόλων που πέρασε στον Δήμο Χανίων και το άλλο είναι η κατεδάφιση του παλιού Νοσοκομείου και η δημιουργία των μονάδων υγείας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook