Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την δουλειά των συναδέλφων του στην Κρήτη.

Ο Βασίλειος Πέππας περιοδεύει στους δικαστικούς χώρους της Κρήτης και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το Ηράκλειο θα αποκτήσει σύντομα ένα νέο σύγχρονο δικαστικό μέγαρο.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και κατά την έξοδο του από αυτό μίλησε στους δημοσιογράφους εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την λειτουργία των δικαστικών δομών του νησιού. Ο κύριος Πέππας δήλωσε ικανοποιημένος για την απονομή δικαιοσύνης από τους συναδέλφους του, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους που κάνουν άρτια την δουλειά τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, παρά την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει.

Θεωρεί πως η απονομή δικαιοσύνης στην Κρήτη βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ενώ όσον αφορά τις υποδομές εξέφρασε την βεβαιότητα του πως το Ηράκλειο θα αποκτήσει σύντομα ένα νέο, σύγχρονο, δικαστικό μέγαρο που θα είναι σε θέση να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της δικαιοσύνης. “Οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ότι η δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και να μην χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν” τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια, σε ερώτηση που του έγινε για το αν η δικαιοσύνη συντάσσεται πολιτικά με τους νόμους που έχουν να κάνουν με την λιτότητα των πολιτών, απάντησε λέγοντας ότι “το λειτούργημα του δικαστή είναι  μια εξαιρετική δύσκολη, επαγγελματικά, ενασχόληση όμως οι δικαστές το ασκούν πάντα με ευσυνειδησία και με όσα επιτάσσει το Σύνταγμα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook