Δυο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 505.000 χιλ. ευρώ για την βελτίωση-ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Μαλεβιζίου και βελτίωσης αθλητικών υποδομών στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 
 
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε το έργο «Αποκατάσταση αγωνιστικού χώρου και αποδυτηρίων του δημοτικού γηπέδου Αβρακόντε» προϋπολογισμού 365.000 ευρώ, έργο που θα υλοποιήσει η κατασκευαστική εταιρεία . LYDAKIS Construction Co». Στην υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν επίσης: ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης,  ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Γιώργος Στρατάκης, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΑΕΛ Δίας» Γιώργος Σμυρνάκης, ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Σμυρνάκης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, τα στελέχη της υπηρεσίας Μιχάλης Ψαρουδάκης και Μάνος Γωνιανάκης, οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας Χαράλαμπος Λυδάκης και Μανόλης Γωνιανάκης. 
 
Το έργο
Στο υπάρχων κτίριο των αποδυτηρίων θα γίνουν όλες οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, όπως οι οπτοπλινθοδομές, επιχρίσματα, επιστρώσεις, επενδύσεις, εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα, η μόνωση του δώματος καθώς και, η ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση του κτιρίου. Στον αγωνιστικό χώρο θα γίνει στρώσιμο νέου συνθετικού χλοοτάπητα, που θα είναι δίχρωμος σε δυο αποχρώσεις του πράσινου. Στο γήπεδο έχουν γίνει οι εργασίες υπόβασης (στραγγιστήρια) αλλά θα χρειαστεί το στρώσιμο με αδρανή υλικά για να δοθούν ξανά οι κλίσεις, ώστε να μπορέσει το γήπεδο να υποδεχτεί τον νέο συνθετικό χλοοτάπητα σε νέα σταθερή επιφάνεια. Επίσης θα γίνει η τοποθέτηση προβολέων νέας τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας σε νέους χαλύβδινους ιστούς φωτισμού γηπέδου με βραχίονα και όλες οι απαραίτητες Η/Μ εργασίες, όπως αυτές περιγράφονται στο τιμολόγιο της μελέτης.
 
Προσωρινός κυκλικός κόμβος στη Λ. Ελ. Βενιζέλου στο δήμο Μαλεβιζίου 
 
Το δεύτερο έργο που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης αφορά το υποέργο «Προσωρινός κυκλικός κόμβος στη Λ. Ελ. Βενιζέλου Δήμου Μαλεβιζίου» με προϋπολογισμό 140.000 ευρώ  που εντάσσεται στο συνολικό έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου Κρήτης. Το έργο θα υλοποιήσει η κατασκευαστική εταιρεία «ΕΟΦ ΜΗΝΑΣ Μ. ΜΑΝΙΑΔΗΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΔ. ΠΑΠΑΔΟΚΑΛΑΚΗΣ». Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν επίσης:  ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κώστας Φασουλάκης,  οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος και Μανόλης Παπαδομανωλάκης, ο Αντιπρόεδρος ΔΟΚΑΠΠΑΜ Ματθαίος Μανιούδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός, η Πρόεδρος ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Καίτη Ιερωνυμάκη.
 
 
Οι εργασίες
 
Γενικές εκσκαφές και καθαίρεση μεμονωμένων στοιχείων 
Απόξεση του υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος, διάστρωση ασφαλτικής προεπάλειψης συγκολλητικής επάλειψης όπου απαιτείται και διάστρωση της τελικής ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας (διπλή στρώση). 
Συναρμογή των υφιστάμενων οδών που συγκλίνουν στον κόμβο καθώς και την κατασκευή περιμετρικών πεζοδρομίων, καθώς και απαιτούμενη όδευση τυφλών. 
Απαιτούμενη σήμανση, πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες μεσαίου μεγέθους, καθώς και η διαγράμμιση οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή. 
 
Ηλεκτροφωτισμός Κόμβου: Επί των πεζοδρομίων θα τοποθετηθούν μεταλλικοί ιστοί με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού & βραχίονες καθώς και τα απαιτούμενα φρεάτια έλξης και επίσκεψης καλωδίων. 
 
Οι χρηματοδότηση των έργων διασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook