Την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ομάδα των επιθεωρητών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Ερωτηθείσα αν οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, η πηγή δήλωσε: «Ναι, η αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι την Τετάρτη».

Στην Αθήνα πάντως σύμφωνα με το protothema.gr, ακόμα επικρατεί αλαλούμ με τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βενιζέλος θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ενώ την ίδια ώρα μυστήριο καλύπτει την τύχη της επιστολής του με τα μέτρα προς το ΔΝΤ.

Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών δίνουν αγώνα δρόμου για να ετοιμάσουν τη λίστα με τις απολύσεις. Από τους 151 φορείς που κλήθηκαν να στείλουν στοιχεία για τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ανταποκρίθηκαν προς το παρόν μόνο οι 110.

Η λίστα που ετοιμάζει η ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ περιλαμβάνει τον αριθμό των εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι τα τέλη του έτους, αλλά και εκτιμήσεις για τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να περάσουν άμεσα σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Οι περισσότεροι φορείς που απέστειλαν στοιχεία περιορίζονται σε συγκεντρωτικά στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων τους, χωρίς να αναφέρουν πληροφορίες, ονόματα και αρμοδιότητες των υπαλλήλων.

Ακόμα όμως και οι φορείς που απέστειλαν στοιχεία, επιφυλάσσονται για την ακρίβειά τους ή ετοιμάζονται να στείλουν και συμπληρωματικούς καταλόγους ονομάτων, ενώ ζητούν και παράταση διορίας για να ολοκληρώσουν την καταγραφή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook