Στο σπίτι του θα βρίσκεται ξανά από σήμερα ένας εκ των καταδικασθέντων νεαρών στην υπόθεση θανάτου του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, στο γήπεδο του Ηροδότου, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή χθες την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης  (λόγω άσκησης αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο)  που κατέθεσε  για λογαριασμό του 30χρονου εντολέα του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Διονύσης Βέρρας.

Η  απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναίρεση που άσκησε δια του συνηγόρου του ο 30χρονος κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου εκκρεμεί.  Συζητήθηκε την 1η Μαρτίου και μάλιστα, όπως έχει γράψει η «Π»,  η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήταν να γίνει δεκτή, αποδεχόμενος τους τρεις αναιρετικούς λόγους που επικαλείται η υπεράσπιση σε σχέση με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είπε «ναι» στην αποφυλάκιση του 30χρονου, συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους όπως η οικογενειακή του κατάσταση.

Αν, όπως όλα δείχνουν, ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης τότε η υπόθεση θα διεξαχθεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό από την αρχή και έτσι θα δρομολογηθούν νέες δικαστικές εξελίξεις όχι μόνο για τον 30χρονο αλλά και για τους καταδικασθέντες συγκατηγορούμενους του.

Πάντως παρουσιάζει ενδιαφέρον η δικαστική «διαδρομή» του εν λόγω κατηγορούμενου. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο κρίθηκε κατά πλειοψηφία  ένοχος για την κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Η έφεση του-και πάλι κατά πλειοψηφία-δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Στην πορεία υποβλήθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ενόψει εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό (δηλαδή μέχρι τελεσιδικίας) και ο 30χρονος αποφυλακίζεται.

Ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον κρίνει   και πάλι ένοχο και διατηρεί  την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης. Ο 30χρονος οδηγείται και πάλι στην φυλακή.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, ο 30χρονος θα βγει και πάλι από τη φυλακή, ενώ πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου ως προς την τύχη της αναίρεσης. «Για μεγάλη παρτίδα πινγκ-πονγκ» έκανε λόγο ο συνήγορος του 30χρονου κ. Διονύσης Βέρρας, αναφερόμενος στη «διαδρομή» του εντολέα του. «Τη μία τον παίρνουν, την άλλη τους τον παίρνω εγώ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook