Τα καθήκοντά του ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας ανέλαβε από το περασμένο Σάββατο ο μέχρι πρότινος Υποδιοικητής, Επιπυραγός Δημήτρης Καλιοντζής.

Ο κ. Παναγιώτης Καράμπελας, που υπηρέτησε στη συγκεκριμένη θέση τα τελευταία έξι χρόνια, μετά και την προαγωγή του στο βαθμό του Πυράρχου, στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων των Αξιωματικών για το 2019 από το Ανώτερο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, μετακινήθηκε στο Ρέθυμνο για να αναλάβει τη θέση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Ρεθύμνης.

Στις πρώτες του δηλώσεις από τη θέση του Διοικητή της Π.Υ. ο κ. Καλιοντζής μιλώντας στην anatolh.com, ανέφερε πως «θα συνεχίσουμε το έργο των προηγούμενων και θα δώσουμε βάση στην πρόληψη και στην ενημέρωση των συμπολιτών μας».

Πρόσθεσε πως από τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει από την Υπηρεσία και ένα πρόγραμμα για την ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία, «αφού οι βάσεις είναι στα παιδιά», όπως τόνισε.

Για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μαΐου (έως και τις 31 Οκτωβρίου) σημειώνει πως μετά και την αναθεώρηση και διαφοροποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Σώματος λόγω και της δυσάρεστης εμπειρίας από την τραγωδία στο Μάτι τον περσινό Ιούλιο, έλεγχοι και περιπολίες θα γίνονται σε συχνότερο βαθμό ενώ θα ξεκινήσει και η βεβαίωση παραβάσεων σε όσους καίνε στην ύπαιθρο, «αφού ακόμη και τον χειμώνα για να βάλεις φωτιά θα πρέπει να τηρείς κάποιους κανόνες προστασίας» όπως λέει.

Οι περιπολίες της Π.Υ. Ιεράπετρας θα ξεκινήσουν σύμφωνα με τον κ. Καλιοντζή από το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook